Liga národů UEFA - Liga národů 2024/2025

Liga B - skupina 1, 1. kolo
07.09.2024 20:45 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Qazim Laci (© AFP)

Ukrajina dobře začala, ale Albánci otočili zápas ve svůj prospěch

Ukrajinci v prvním utkání na pražské půdě nestačili na Albánii, byť ji trochu potrápili. Svěřenci trenéra Rebrova sice díky trefě Konopljy šli do vedení, jenže během chvíle o něj přišli. Rozhodující trefu pro Albánce pak zařídil Asani.

Ukrajinci sice šli do utkání po tomto srazu trochu oslabení, když největší hvězda a střelec Artem Dovbyk musel zůstat v Římě, aby doléčil svalové zranění, ale i tak si věřili. Proti Albánii ale nezačali v moc dobrém rozpoložení. Už v deváté minutě jejich obrana propadla při hlídání rychlonohého šikuly Maria Mitaje, který pak ve vápně našel nehlídaného Qazima Laciho, jehož rána z první zamířila těsně vedle tyče.

Ukrajinský prapor se rozhodl nést Cyhankov, který se stal hrozbou a díky své rychlosti dělal albánské obraně nemalé potíže. Když už se ale dostal do zakončení, byl včas na místě brankář Thomas Strakoša. Na druhé straně si počíhal na nahrávku od Bajramiho Kristjan Asllani a dobře vypálil, takže do akce musel narychlo brankář Trubin. Svůj part ale zvládl a míč vyrazil.

Vstup do druhého poločasu ale zvládli lépe Ukrajinci. Pouhé čtyři minuty potřebovali na to, aby se ujali vedení. Mykolenko totiž poslal z levé strany centr do vápna, tam si ho zpracoval Juchym Konoplja a krásnou ranou k tyči nedal Strakošovi šanci zasáhnout.

Nicméně radost Ukrajinců neměla dlouhého trvání, neboť za pět minut bylo vyrovnáno. Bylo to nešťastné, protože centr od rohu propadl přes několik ukrajinských dotyků k Ardianovi Ismajlimu a ten se zblízka nemýlil. Nakonec ale Ukrajincům nebyl souzen ani bod. V 66. minutě totiž obrana nechala procedit centr na volného Jasira Asaniho a ten uklidil míč k tyči, čímž dokonal albánský obrat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele