32. kolo
10.04.2010 19:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Grenoble je po prohře v Toulouse prvním sestupujícím

Sestup Grenoblu je po 32. kole definitivně zpečetěn. Vysoká prohra 0:4 v Toulouse a výhra St. Étienne v Sochaux znamená, že do konce sezóny může alpský klub hrát jenom o svou čest. Skleslí a poražení, jako byli dnes odpoledne, tak by se s ligou rozhodně nechtěl loučit nikdo. Toulouse se díky zaslouženým třem bodů vyhouplo na dvanáctou pozici.

Příběh, jak Grenoble definitivně padá do druhé ligy, se začal psát už v 9. minutě. Gignac vypálil směrem na gólmana Vivianiho, ten stačil střelu vyrazit, bohužel jen před Machada, který Gignacovo zakončení přesnou dorážkou napravil. Velmi blízko brance měl ve 22. minutě také Sissoko, z rychlého protiútoku po pasu od Gignace ale zazvonilo pouze břevno.

Hosté zahrozili snad jen Batllesem, do jehož střely se ale dobře vložil domácí Berson a kolenem odvrátil hrozící nebezpečí. Poprvé se v ohrožení octl domácí brankář Pelé zhruba po půlhodině hry, když musel likvidovat hlavičku Akroura po rohovém kopu Batllese.

Druhou půli začalo FCT stejně jako tu první. Ihned si podmanili soupeře, po šesti minutách si udělal prostor po centru Gignace druhý nejlepší střelec týmu letošní sezóny Sissoko, ale zamířil trestuhodně jen vedle branky. Druhá domácí branka na sebe nenechala dlouho čekat, Machado zpětnou patičkou vybídl ke skórování Tabanoua, který levačkou rozvlnil síť.

O deset minut později přidal Tabanou svou druhou trefu utkání, bídná grenobelská obrana nechala svého brankáře Vivianiho ve štychu, a tak jen zase lehce kapituloval. O poslední branku se postaral pět minut před koncem Gignac, hezky si zpracoval balón a z dobré pozice se útočník jeho kvalit nemohl mýlit.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele