22. kolo
06.02.2011 17:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Auxerre v závěru vydřelo remízu s Lille

Auxerre urvalo v závěru velice cennou remízu s vedoucím Lille. To se ujalo brzy vedení díky brance Moussy Sowa, v 86. minutě ale domácí fanoušky rozradostnil Dariusz Dudka.

Přesto trápení Auxerre nadále pokračuje. Tým nevyhrál již od poloviny listopadu minulého roku, z posledních tří zápasů získal pouze dva body. Získaný bod ale dnes svěřencům Jeana Fernandeze stačil k posunu o jednu příčku výše - na pozici patnáctou. Naproti tomu Lille po třech výhrách v řadě znovu ztratilo, jednalo se již o devátou remízu v této sezoně. Díky prohře Paris SG ale dogy svůj náskok navýšily již na pět bodů.

Hosté se málem dostali do vedení již v páté minutě. Moussa Sow vyslal na brankáře Sorina velice nebezpečnou střelu, míč již překonal strážce branky, mezi tři tyče se ale nakonec nevešel. Senegalskému útočníkovi ale úvodní zaváhání vadit příliš nemuselo, nejlepší střelec nejvyšší francouzské ligy se prosadil o čtyři minuty později. Sow využil zaváhání obrany domácích a akrobatickým zakončením poslal míč k levé tyči - 0:1.

Gólman Lille si připsal o pár minut později fantastický zákrok proti domácímu Anthonymu Le Tallecovi, jenž velice nebezpečně hlavičkoval. Čtyři minuty před koncem se pokoušel navýšit vedení hostů z přímého kopu Eden Hazard, jeho rána z pětadvaceti metrů ale příliš veliké nebezpečí neznamenala.

Polský záložník Dudka se do své první příležitosti dostal deset minut po změně stran, když se jako první procpal k míči u bližší tyče. Jeho hlavičku ale zblokoval obránce Adil Rami. Poté se do další příležitosti dostali opět hosté. Hazard velice povedeně uvolnil Francka Bériu, ten ale v 64. minutě přestřelil.

Domácí se v poslední čtvrthodince nadechli k velikému tlaku. Nejdříve pálil z dálky nebezpečně střídající Dennis Oliech, nicméně minul. Jiný dalekonosný pokus, tentokrát z kopaček Dudky, vychytal Landreau. Domácí se nakonec dočkali vyrovnání pět minut před koncem utkání. Sammaritanův přímý kop usměrnil do sítě Dudka, jenž využil statické obrany soupeře.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
PePiG7

1-2 Jelen-Gervinho,Sow

Reagovat
Tomtaf

4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele