6. kolo
18.09.2010 19:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Mičolův skvělý výkon pomohl Brestu ke třem bodům v Nancy

Nancy zkrátka doma neumí. Venku získalo ze tří utkání skvělých sedm bodů, jenž doma potřetí v řadě prohrálo. Nad jeho síly byl tentokráte nováček ligy z Brestu, ačkoli ten nebyl v zápase lepším týmem. Výraznou měrou se na vítězství 2:0 podílel český záložník Tomáš Mičola. V 70. minutě zařídil úvodní gól a na druhý spoluhráči Traorému přihrával.

Už po dvou minutách se odhodlal ke střele hostující Roux, gólman Bracigliano se však brzké šance nezalekl a dobře zablokoval. V 18. minutě spolu dobře zakombinovali Lička s Tourém, českého záložníka však vychytal znovu pozorný Bracigliano. Až po půlhodině hry zahrozilo také ASNL, Chrétien s Féretem připravili střeleckou pozici pro Traorého, jenž z voleje ale pouze přestřelil.

Osm minut na to také vyzkoušel svoje náboje N'Guemo, avšak stejně jako jeho spoluhráč Traoré i on zamířil jen nad branku. Po přestávce domácí Brest mírně zatlačili, přičemž si i zachytal hostující gólman Elana, který likvidoval střelecký pokus Cuvilliera. Pět minut na to vyrobil obrovskou hrubici hostující bek Grougi a Traoré trefil tyčku.

Elana se pak ještě vytáhl v 62. minutě proti Vahiruovi. Kdyby Nancy proměnilo aspoň jednu z těchto možností, asi by se zápas odvíjel úplně jinak. Tady však jasně platilo stokrát omýlané pravidlo nedáš - dostaneš. A Brest se z ničeho nic ujal vedení dvacet minut před koncem zásluhou Čecha Tomáše Mičoly.

André Luiz ztratil v nejnevhodnější dobu balón, kterého se zmocnil exbaníkovec Mičola a z vápna překonal Bracigliana. Ihned to mohl vyrovnat Féret po centru Maročana Chrétiena, ale o malinký kousek hlavičkoval jen nad. V nastaveném čase pak Mičola uvolnil Traorého a ten už pouze zpečetil tři body pro hosty.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele