12. kolo
07.11.2010 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - Stade Brestois 3:1

Osmizápasová série neporazitelnosti Brestu je u konce. Nováček francouzské nejvyšší ligy odjíždí z Lille s nepříznivým výsledkem 1:3, přesto minimálně na pár hodin zůstává na čele tabulky Ligue 1.

Tým, jenž do této chvíle neinkasoval již osm zápasů v řadě a tím pádem ani jednou neodešel ze hřiště jako poražený, inkasoval v Lille hned tři branky. Přesto i nadále zůstává na prvním místě, to se může změnit po dnešní večerní dohrávce - předběhnout ho může jak Marseille, tak i Rennes. Naproti tomu Lille konečně zastavilo nepříznivou sérii tří nevýher v řadě a v tabulce ho tři body katapultovaly z dvanáctého místa až na čtvrtou, pohárovou příčku.

Ofenzivněji začali, jak už tomu bývá, domácí. Aktivní byl zejména Pierre-Alain Frau, jenž si také vypracoval úvodní šanci zápasu. Ten si udělal "dobrý den" hned z několika strážců a dostal se nakonec i ke střele, které ale chybělo malinko více přesnosti. Míč se od brankové konstrukce odrazil mimo.

Za hosty odpovídal český útočník Mario Lička, který se podobně jako před několika okamžiky Frau zbavil několika obránců a vystřelil. Jeho ránu ale nad břevno vyrazil gólman Coupet. Následně zahrozil domácí Gervinho, jehož střela ale byla zblokovaná - k dorážce se dostal ještě všudypřítomný Frau, ale ten minul.

Obrana hostů dnes až nečekaně skřípala a svou chybou to potvrdil třeba Oscar Ewolo. Po jeho zaváhání se v pokutovém území dostal k míči Frau. Jeho přízemní střelu ale dokázal Elana vytěsnit mimo. Pět minut před koncem prvního poločasu konečně přišla úvodní branka. Frau a Hazard šikovně kombinovali ve středu pole, nakonec vyslali do samostatného úniku Emersona. Jeho centr ale zblokoval obránce Martial - pro hosty ale tak nešťastně, že dobře postavený Moussa Sow mohl zakončovat do prázdné branky - 1:0.

Hned šest hráčů se podílelo na krásné akci Lille, která nakonec skončila v 51. minutě brankou. Sow přihrál Gervinhovi a ten přímou střelou prostřelil i tentokrát zbytečného Elanu - 2:0.

Další branku mohl přidat Yohan Cabaye, o pět minut později pálil z dvaceti metrů, míč ale nad branku vytáhl Elana. Poté centroval ze strany Hazard, zakončujícím byl opět Frau. Opět neúspěšný. Brest se nakonec dočkal snížení. Po přímém kopu českého záložníka Maria Ličky se do míče z voleje opřel Poyet a parádně vymetl růžek branky - 2:1.

Nicméně hostům to nebylo moc platné, brzy totiž domácí udeřili potřetí. Celou akci nastartoval brankář Landreau, dlouhý výkon doletěl až k Hazardovi. Ten si obhodil bránícího Baysseho a vypálil. Elana sice míč vyrazil, ale pouze před dobíhajícího Hazarda - 3:1.

Nakonec to mohlo být pro hosty ještě krutější. V samém závěru Sow vypustil Emersona, jeho střela se ale odrazila od břevna.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele