18. kolo
18.12.2010 19:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

OGC Nice - Stade Brestois 1:1

Fotbalisté Nice podle předpokladů budou hrát zřejmě pouze o záchranu, ovšem vypadá to, že úspěšně. Nyní totiž dokázali v domácím prostředí vybojovat bod s nováčkem z Brestu, který letos udivuje celou Francii. V Ligue 1 mu totiž patří krásné sedmé místo a to byl před tímto kole ještě výše. Doposud získal sedmadvacet bodů z osmnácti zápasů a rozhodně je v boji o titul, na vedoucí příčku Lille totiž ztrácí pouze čtyři body.

Nice jich doposud posbíralo dvaadvacet a také nemůže být s tímto stavem nespokojeno, pouze devítibodové manko na vedoucí celek soutěže rozhodně dává důvod ke spokojenosti. Navíc ostatní protivníci na sestupových příčkách jsou vzdáleny nejméně sedm bodů. Branky padaly pouze v úvodní čtvrthodině, poté se už diváci ničeho nedočkali. Domácí šli do vedení po sedmi minutách hry, stejný čas už však srovnáno.

Nice začalo přímo perfektně a po centru Didiera Digarda a přihrávce Anthony Mouniera dokončil krásnou akci střelou na vzdálenější tyč Daniel Ljuboja. Hosté srovnali po chybě domácího gólmana Lionela Letiziho, který špatně vyběhl proti hlavičce Romaina Poyeta a Johan Martial už neměl sebemenší problém skórovat - 1:1. Hned na to však mohli jít domácí znovu do vedení, střelu Digarda ale dokázal skvěle zachytit gólman Steeve Elana.

Poté Elana uspěl s Digardem v souboji podruhé a jeho dalekonosný pokus skryl do náruče. Na druhé straně přihlížel český krajánek Tomáš Mičola, jak jeho ránu likviduje Letizi. Následně po pauze byl blízko blizoučko druhé trefě v zápase Lluboja po centru Nemanjy Pejčinoviče, jenže i nyní si Elana dokázal poradit. V závěru zápasu mohli domácí zvítězit po pokusu Kafoumby Coulibalyho, avšak balón prostor mezi třemi tyčemi neskončil.

Na druhé straně mohl převrhnout misky vah na stranu hostů Mičola po skvělé individuální akci, avšak úspěšný nebyl, a oba celky si tak rozdělily spravedlivý bod. V příštím kole zavítá Nice na půdě beznadějně posledního Arles-Avignon a chtělo by si odvézt všechny tři korálky, na Brest čeká mnohem těžší protivník. Marseille by totiž i letos ráda obhájila titul.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele