20. kolo
15.01.2011 21:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Caen urvalo nesmírně důležité vítězství v Brestu

Přestože dohrávalo Caen celý poločas utkání s Brestem o deseti, dokázalo v samém závěru zabojovat a nakonec si připsat tři body za nesmírně cenné vítězství 3:1. Za domácí se trefil pouze Bruno Grougi, na druhé straně se činil Nivet, El Arabi a Hamouma.

Brest tak v lize nevyhrál již pět utkání v řadě a v tabulce klesl ze sedmé příčky až na místo deváté. Z toho ztrácí na pohárové příčky již šest bodů. Naproti tomu Caen vyhrálo v Ligue 1 podruhé za sebou a podařilo se mu díky tomu vystoupit ze sestupových vod. Ze sedmnáctého místa má na sestupující Monako náskok jednoho bodu, má ale navíc ještě zápas k dobru.

Hosté se dočkali úvodní branky již po deseti minutách hry. Hamoumův centr prodloužil ještě Kandia Traoré, jenž našel volnou uličku pro Benjamina Niveta. Ten míč napálil levačkou a s pomocí teče se jeho rána doplazila až do branky - 0:1.

To byl pochopitelně pro hosty skvělý začátek utkání a byli si toho vědomi. V následujících minutách se tak soustředili spíše na obrannou činnost a k vidění příliš příležitostí nebylo. Naopak, celý herní plán Caen se začal bortit pár minut před koncem první půle. Heurtaux nedržel nervy na uzdě a nepěkným zákrokem skolil Richarda Soumaha. Po druhé žluté kartě byl zaslouženě vyloučen.

Z následného přímého kopu se prosadili domácí. Bruno Grougi dokázal střelu šikovně zatočit, brankář hostů byl snad bez šance - 1:1.

Domácí se ve druhé půli snažili se svou početní převahou něco udělat. V solidní příležitosti se objevil Grougi, jenž hlavičkoval po centru Soumaha. Nicméně přestřelil. Neuvěřitelný zákrok poté vytáhl z rukavic gólman Caen Thebaux, jenž si neuvěřitelně poradil s volejem Poyeta. Tento okamžik jako by hosty nabudil.

El Arabiho hlavička skončila těsně mimo, o pár minut později ale přišel pokutový kop. Gólman domácích Elana fauloval Hamoumu. K míči se postavil právě El Arabi a svou další brankou v této sezoně vstřelil gól, jenž se později ukázal jako vítězný - 1:2.

Vítězství pojistil v samém závěru Hamouma, jenž dokázal do sítě doklepnout střelu Yatabareho, s kterou si původně Elana poradil.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele