1. kolo
06.08.2011 21:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Stade Brestois - Évian Thonon Gaillard 2:2

Zřejmě nejzajímavější první poločas tohoto kola nabídl souboj domácího Brestu s nováčkem Évian Thonon Gaillard. Hosté se možná trochu překvapivě ujali dvougólového vedení, domácí však dokázali ještě do prvního dějství vyrovnat. Výsledek 2:2 pak vydržel až do konce. Především první branka Sorilna patřila k výstavním kouskům.

Že si Évian nehodlá hrát na žádného otloukána ligy, jakým byl třeba loni Arles-Avignon, prokazoval v Brestu již od úvodních minut. Ve 4. minutě nacentroval bývalý francouzský reprezentant a asi nejvěhlasnější posila Sidney Govou na spoluhráče Adnaneho, který z dobré pozice těsně přestřelil.

Domácí chtěli odpovědět šancí Grougiho, jenže jeho střela z přímého kopu mezi tři tyče nezamířila. Vůbec historicky první gól v Ligue 1 za Évian si na své konto připsal v 17. minutě Sorlin. Po rohovém kopu míč doplachtil na jeho pravačku, kterou se ihned ze vzduchu z první krásně opřel do střely a parádním obloučkem rozvlnil síť.

Přenádhernou branku Sorilna doplnil ještě o jednu o tři minuty na to Ali M'Madi. Záložník afrických Komor si parádně naběhl na pas od Makondy, podíval se, kde stojí gólman Elana, a zamířil k jeho vzdálenější tyčce. Hosté však svůj pěkný náskok ztratili těsně před půlí. Během pěti minut bylo záhy vyrovnáno.

Už těsně předtím ve 34. minutě dal Brest soupeři signál, že si má dávat obrovský pozor. Grougi zahrávat přímé kopy prostě umí a gólman Westberg měl již s jeho prvním pokusem velké problémy.

Gólman Évianu si ovšem vybral slabší chvilku o pár minut později. Grougi opět ze standardky poslal balón do ohně, jeho střela mimochodem mířila také do brány, před níž Westbergovi propadl míč rukama do sítě.

Ve 44. minutě už Westberg neměl moc možností jak zabránit druhému gólu domácích. Poyet si do vápna naběhl na autové vhazování, přihrál do vápna, kde operoval Lesoimier a svou dělovkou vymetl pavouky v šibenici. Druhý poločas už přece jenom tolik zajímavý nebyl. Faktem je, že v něm prostě žádná další branka nepadla.

Skórovat mohl v 50. minutě Roux, jehož svým centrem našel Poyet, brankář Westberg ovšem tentokráte mezi třemi tyčemi nezachyboval. Évianu trošičku docházel dech a spoluhráči musí Westbergovi zapomenout jeho první chybu při prvním inkasovaném gólu, jelikož pak dokázal zlikvidovat příležitosti Grougiho i Ayitého.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tady mě to hodně zajímá .... Tip 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Évian TG to měl dobře rozehrané, ale do správného konce to nedotáhl, což je štestím pro Stade Brest. Ale jak vidno, bude se nmuset s Évianem počítat ....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele