22. kolo
26.01.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - FC Lorient 2:1

21 zápasů. Přesně tak dlouho trvalo Nancy, než dokázalo v lize opět vyhrát - teprve podruhé v sezoně. Vítězství 2:1 nad Lorientem sice Les Chardons k posunu z poslední příčky nepomohlo, ale přesto se v jejich táboře rozlila obrovská úleva..

Úvodní branku zápasu zaznamenal Paul Alo'o Efoulou, avšak Jérémie Aliadiére brzy vyrovnal - to koneckonců není nic neobvyklého; Nancy ztrácející vedení v zápase je jednou z letošních klasik Ligue 1. Tentokrát se však konečně podařilo dotáhnout vše do zdárného konce - díky vítězné brance Sébastiena Puygréniera ze 71. minuty.

Domácí celek poslední dobou ukázal zlepšenou formu a z posledních devíti ligových zápasů hned sedmkrát remizoval; v Coupe de France se mu navíc po amatérech z Drouais podařilo porazil i silné Nice. Dnes tento trend zdárně pokračoval už od začátku, a Fabien Audard musel po třech minutách zasahovat proti první navštívence Efouloua.

Audardův kolega Damien Grégorini byl poté prověřen Aliadiérem, a zápas v rychlém tempu pokračoval dalekonosnou ránou z přímého kopu v podání domácího Romaina Grangeho. 10 minut před přestávkou se Nancy dostalo do zaslouženého vedení - a byl u toho opět Grange, který vyzval ke skórování Efouloua a pravačka kamerunského útočníka se z rohu vápna - 1:0.

Lorient hrozil hlavně prostřednictvím Aliadiéreho a Grégorini musel brzy předvádět další pohotový zákrok; čtyři minuty po opětovném rozehnání se však bývalý forvard Arsenalu konečně dočkal, když pohotově zakončil famózní individuální akci - 1:1.

Zdálo se, že Nancy tak opět zbytečně přijde o body; zvlášť když Lossémy Karaboué v 56. minutě narazil pouze na gólmana Audarda. 19 minut před koncem se však Les Chardons konečně dočkali - další Grangeho přímý kop dolétl do mlýnice před vápnem, k míči se dostal Puygrénier a zakončoval do prázdné brány - 2:1.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele