20. kolo
12.01.2013 20:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Lille OSC 2:2

Vítězství z toho opět nebylo, ale Nancy může být i tak spokojené - vydřená remíza proti silnému Lille může zoufale bojujícímu celku dodat potřebné sebevědomí, zvlášť poté, co na svoji funkci rezignoval trenér Jean Fernandez.

Utkání tak musel odřídit šéftrenér mládeže Patrick Gabriel, který s mužstvem přitom absolvoval pouze jeden trénink; Lille navíc rychle zarazilo svému soupeři první ránu, když už v první minutě skóroval Nolan Roux. Vyrovnávací gól zaznamenal Romain Grange, na což zareagoval Dimitri Payet; finální slovo však měl volej Thomase Ayasseho.

Okamžitě po rozehrání rozehráli brankovou akci Roux s Payetem; první jmenovaný nejprve přihrával, druhý pálil do tyče, a bývalý forvard Brestu pohotově dorážel. Diváci se ještě ani nestačili usadit, a domácí tým už prohrával - 0:1.

Už ve třetí minutě to navíc vypadalo, že Lille navýší své vedení z penalty; Julian Jeanvier se střetl ve vápně s pronikajícím Ronny Rodelinem, píšťalka sudího však zůstala němá. Nancy na to zareagovalo po svém, a po dvaceti minutách bylo vyrovnáno - Massadïo Haidara našel z levé strany Grangeho, který nádhernou ranou do levého vinglu otevřel svůj letošní gólový účet - 1:1.

Ještě do poločasu se však prosadil ve formě hrající Payet, a Les Chardons tak opět tahali za kratší konec. Florent Balmont sice se svým pokusem ještě neuspěl, ale Payet nachytal gólmana Gregoriniho na švestkách dokonale, když střelou pod břevno využil jeho chybného postavení - 1:2.

Druhou půli odstartoval důležitým obranným zákrokem Jeanvier, který skvěle zabránil ve skórování Rouxovi; Nancy tak mohlo pokračovat ve své snaze o vyrovnání, která se nakonec ukázala být úspěšnou. Steeve Elana sice ještě dokázal fantastickým zákrokem zlikvidovat další šanci Grangeho, ale osm minut před koncem už byl bezmocný - Lossémy Karaboué poslal dlouhý míč do vápna, Aurélien Chedjou jej odvrátil pouze na kopačky číhajícího Baysseho, a domácí obránce volejem propálil hostujícího gólmana - 2:2.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele