14. kolo
22.11.2013 20:30 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

AC Ajaccio - Olympique Marseille 1:3

Z tohoto zápasu si příznivci Marseille budou kromě vítězství 3:1 nepochybně pamatovat ještě dvě věci. Jednak fakt, že trenér Elie Baup oslavil svůj pětistý zápas v Ligue 1, a druhak výkon Andrého-Pierra Gignaka, který jako třešničku přidal spektakulární volej znamenající vítězný gól.

Ale nepředbíhejme, protože nebezpečnou byla hned jeho první střela z úvodu utkání. No, střela. On to byl spíše nepovedený centr, ale to nic nemění na tom, že Guillermo Ochoa měl správně postavenou tyč.

Zanedlouho se někdejší obávaný kanonýr vřítil znovu do vápna, znovu překonal mexického reprezentanta, ale míči v cestě do sítě znovu zabránila branková konstrukce. Ajaccio se vcelku překvapivě prezentovalo pohledným fotbalem, ale co to bylo platné, když jako první udeřili hosté. Florian Thauvin díky své neústupnosti vybojoval balon na velmi slibném místě, následně centrem našel Dimitriho Payeta, a ten se mohl radoval ze své čtvrté trefy v sezoně, ačkoliv předtím naposledy skóroval už ve druhém kole!

Jenže vedení hostům vydrželo pouhé čtyři minuty, tedy do doby, než Johann Cavalli zahrával volný přímý kop. Jeho centr sice nebyl z kategorie nejpřesnějších, ale našel ve vápně nepokrytého Grendyho Peroza, jenž po přikrčení trkl balon hlavou do sítě - 1:1. Dát hostům zase náskok pak mohl zase Gignac, do jehož cesty vyrazil Ochoa Payetovu střelu. Jenže André-Pierre mířil ze slibné pozice vedle.

Šest minut před poločasem však předvedl něco, co se prostě muselo líbit snad i příznivcům Ajaccia. Kassim Abdallah mu poslal centr, který si zpracoval na hrudníku směrem od branky, čímž zmátl kompletní defenzivu domácích. Nikdo proto neočekával, že se s balonem rychle otočí a z voleje vypálí přesně do rohu branky - 1:2.

Osmadvacetiletý forvard byl při chuti i po přestávce. Dokonce natolik, že se ujímal i rozehrávky přímých kopů. Nejlépe to provedl po hodině hry, kdy míč z jeho kopaček prošel přes hlouček hráčů až k Payetovi, který jej poslal ještě lépe postavenému Florianu Thauvinovi, jenž uklízel přesně do korsické svatyně - 1:3.

Nejlepší hráč utkání se ovšem při jedné z dalších útočných snah v 78. minutě zranil a byl nahrazen Jordanem Ayewem, který měl v závěru ještě dvě dobré příležitosti k tomu, aby byl poměr vstřelených branek ještě markantnější. Nicméně přestože neproměnil, připsala si Marseille sedmou ligovou výhru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
hradec

AC Ajaccio 1:2 OM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele