16. kolo
04.12.2013 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

AC Ajaccio - SC Bastia 1:1

Fotbalisté Ajaccia dokázali i v deseti urvat v korsickém derby s Bastií alespoň jeden bod. Hostující brankář Mickaël Landreau, který svým 603. zápasem v Ligue 1 definitivně překonal historický rekord v počtu odehraných zápasů, byl dlouho k nepřekonání. Až nakonec na gól Raspentina zareagoval osm minut před koncem Eduardo.

Oba týmy se musely k tomuto zápasu přesunout na neutrální půdu na stadion Stade Parsemain, domovského stánku Istres. Naposledy se oba střetly na konci října v Coupe de la Ligue a úspěšnější tehdy byla Bastia. I v tomhle případě byla blízko konečnému vítězství 1:0, které tentokráte ztratila až v závěru.

Ajaccio vstupovalo do střetnutí jen s jednou výhrou v sezóně a hned se šesti změnami v sestavě oproti minulému klání v Bordeaux, ve kterém prohrálo vysoko 0:4. Už v 9. minutě se pro domácí situace nevyvíjela nejlépe, brankář Ochoa vyrazil střelu Boudebouze pouze k Raspentinovi, jenž míč dorazil za jeho záda.

Hosté následně museli řešit jednu nepříjemnou situaci se zraněním, do hry musel místo Khazriho, jenž si natáhl stehenní sval, už v 16. minutě Ba. Do přestávky mohl soupeř vyrovnat prakticky z jediné vážnější možnosti, pokus Eduarda ovšem skončil jen vedle. Landreau si zkrátka svůj rekord mohl užívat v pohodlí.

Začátek druhého poločasu opět vyšel lépe Bastii. Raspentino pět minut po obrátce z blízkosti trefil pouze břevno a Krasič z dorážky poslal míč pouze nad. Stejně jako v loňských dvou ligových derby, ve kterých za 180 minut padlo celkem sedm červených karet, i zde musel hlavní rozhodčí vylučovat.

Nadeau teprve při svém třetím startu v Ligue 1 ostře atakoval Ba a sudí Castro ho nekompromisně poslal pod sprchy. I přesto AJA nic nevzdal a dočkal se vyrovnání, Cavalli vyslal přihrávkou Eduarda, jenž v koncovce nezaváhal. V nastavení pak musel ještě Ochoa vytasit jeden zákrok proti Ilanovi.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Věřím bookmakerum ,že mají správné informace,podle kterývh taky vypsali kurs.Tip2

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Alespon ,že se v tomto zápase trefili do neprohry favorita.U 5 zápasu v tomto kole se jim to nepovedlo.Chce se mě .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele