24. kolo
08.02.2014 20:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

AC Ajaccio - Stade Rennes 3:1

Když před dvěma týdny jeho tým ztratil proti Sochaux vítězství v poslední minutě utkání, málem kapitán Johan Cavalli u střídaček vyhrabal díru do trávníku. Právě domácí kapitán byl nyní hlavním strůjcem nečekaného úspěchu nad Rennes, které nadále zabředává do hluboké mizérie. Ajaccio získalo teprve svou druhou výhru v sezóně.

Zdálo se, že by se SRFC mohl hodně rychle vyhrabat z pater dolní poloviny tabulky. Jenže po utkání na Korsice musí v klubu hovořit určitě jinak. Po čtyřech zápasech bez prohry a posledním skalpu Lyonu přišla na řadu pořádně nečekaná ztráta. Tři góly mimochodem od ACA letos ještě nikdo nedostal.

Možná že právě díky tomuto bodovému zápisu Ajaccio neřeklo v boji o záchranu poslední slovo. Už v minulém kole v Évianu dokázalo získat alespoň bod minutu před koncem. I to dokazuje, že se tým chce rozhodně porvat. A co se týče klání s Rennes, bylo zřejmě tím nejlepším, jaké v této sezóně odehrálo.

První možnost ke skórování si vytvořila čerstvá hostující posila N'Tep, nicméně Ochoa jeho přízemní pokus dobře vykryl. Pak ovšem začal čarovat Cavalli, který na hřišti prokazoval svou dominanci, výborný cit pro hru i neoddiskutovatelný přehled. A hlavně skvěle přihrával a centroval. V 18. minutě si připsal asistenci u gólu Fatyho.

Právě jeho mistrné rozehrání přímého kopu využil spoluhráč k přesné hlavičce a Ajaccio se ujalo vedení. Toivonen na druhé straně mohl vyrovnat, Ochoa si však s jeho šancí ještě poradil. Pěkný zákrok předvedl rovněž o pár minut později proti střele Doucourého, na bezprostřední dorážku Hountondjiho už ovšem nedosáhl.

Domácí tenhle moment v žádném případě na kolena nepoložil. A ve 37. minutě vsítili druhou branku. André chtěl původně centrovat, jenže míč se nakonec tak zvláštně začal točit ve vzduchu, až nakonec zapadl za záda bezmocně přihlížejícího brankáře Costila. Třetí zásah do renneské branky visel ve druhém dějství ve vzduchu.

Bretaňský celek se směrem dopředu prakticky vůbec neprosadil, malátná hra bez myšlenky mu to vlastně ani nedovolila. Soupeř byl nebezpečnější, už Tallo mohl navýšit náskok, kdyby nemířil jen doprostřed Costilovy svatyně. Třináct minut před koncem bylo o všem rozhodnuto, Cavalli ukradl balón Hountondjimu a poté pohodlně zacílil.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele