17. kolo
08.12.2013 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

AS Monaco - AC Ajaccio 1:0

Lehčí krize je definitivně zažehnána - Monaco si doma proti Ajacciu připsalo čtvrtou výhru v řadě, posunulo se na druhé místo tabulky a i nadále tak drží krok s vedoucím PSG. Autorem jediné branky zápasu se stal Emmanuel Riviére.

V ufkání s trápícím se korsickým celkem byli domácí žhavými favority, a nebýt hrdinských zákroků brankáře Guillerma Ochoy, připsali by si mnohem vyšší výhru; mexický gólman zaúřadoval poprvé po čtvrthodině hry, kdy musel s vypětím sil zlikvidovat ránu Anthony Martiala (čerstvě osmnáctiletý útočník dostal opět šanci na hrotu, jelikož Falcaovo stehno stále pobolívá).

O pět minut později zkoušel Ochoovu pozornost neúspěšně také sváteční střelec Jérémy Toulalan, zatímco Danijel Subašić na druhé straně hřiště zíval nudou - rána Juniora Talla po půlhodině hry, jediná zaznamenáníhodná střela, kterou Ajaccio vyprodukovalo, ho příliš nevystrašila. Jenže v útoku se favorit ne a ne prosadit - když nevyšly ani Martialovy efektní nůžky, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Aktivní Martial otevřel druhou půli další šancí, ale byl to Ricardo Carvalho, jehož hlavička donutila Ochou vytáhnout fantastický reflexivní zákrok. To se psala 56. minuta, a když byl o šest minut později vyloučen Jean-Baptiste Pierazzi, smrskly se šance hostujících bojovníků prakticky na minimum (Pierazzi dostal dvě žluté karty, obě po faulech na Jamese Rodrígueze).

Teprve 15 minut před finálním hvizdem však favorit konečně proloil skóre. Layvin Kurzawa vyslal z levé strany hodně odvážný centr, který byl příliš těžký na zpracování jak pro Ocampose, tak Germaina; míč tak propadl až k Andreovi Raggimu, který jej vrátil do vápna a Riviére zblízka bez problémů zakončil. Šlo o letos už osmou trefu šikovného útočníka. Ochoovy zákroky proti přímým kopům Rodrígueze a Moutinha tak hostům už k úspěchu nepomohly.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

dneska bude devastace Ajaccia 5:1 ASM

Reagovat
smazaný uživatel

Devastace,je silné slovo,ale devastovat se AJA nebude. Nemají špatné mužstvo, sice nemá sílu jako z minulých let,ale může zlobit.

Přesto AS zvítězí.

Reagovat
smazaný uživatel

přiznávám devastace byla silné slovo, ale šancí bylo moře

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas,šancí na 3.zápasy i bez kanonýra R.F.

Škoda,že to nyní nešlape stejně nám jako ASM.

Ale snad se brzi z té krize dostaneme.

One Love,One United.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele