23. kolo
01.02.2014 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Évian Thonon Gaillard - AC Ajaccio 1:1

Fotbalisté Évianu nevyužili příležitosti na odskočení od sestupových příček a před osmnáctým Valenciennes mají po remíze 1:1 s posledním týmem Ligue 1 Ajacciem náskok pouhých čtyř bodů. Utkání nebylo podle očekávání příliš divácky atraktivní a vyložených příležitostí se zrodilo opravdu málo. Domácí se dostali do vedení pět minut před koncem utkání, nicméně hosté dokázali v předposlední minutě z ojedinělé akce vyrovnat.

V úvodní čtvrthodině se oba soupeři oťukávali a spíše byly k vidění nepřesnosti v rozehrávce, do útoku se přeci jen tlačili domácí fotbalisté. Na obou stranách byly k vidění jen propagační střely vedle brankové konstrukce a ani jedna neměla gólové parametry. V podobném duchu se odvíjel i druhý poločas, Évian postupem času zvyšoval svůj tlak. Jenže dlouho nedokázal branku gólmana Sissoka ohrozit a nebezpečný nebyl ani po standardních situacích.

Několikrát málem využil závarů v pokutovém území, jenže Sissoko dlouho nemusel zasahovat. Velké příležitosti byly v podstatě k vidění až v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve po zablokované střele mohl uhánět sám na branku Túlio de Melo, jenže byl vytlačen do ostrého úhlu a před brankou trefil jen jednoho z obránců. Sissoko si připsal velmi dobrý zákrok v 78. minutě, kdy odvrátil výbornou střelu Barbosy na rohový kop.

Po jeho zahrání se musel strážce svatyně Ajaccia znovu činit a vykopával balón nohou, další rány zblízka byly zablokovány. Domácí se dočkali zasloužené trefy v 84. minutě, kdy se Bérigaud uvolnil na levé straně a centroval nikým nehlídán, do pokutového území si naběhl střídající Marco Rubén a nekompromisní hlavičkou rozvlnil síť. Ajaccio až do 88. minuty nemělo míč pod kontrolou, pak však udeřilo ze své největší šance utkání.

Po dlouhém pasu za obranu se na levé straně uvolnil Diarra a poslal svůj přízemní centr od brankové čáry na zadní tyč. Tam byl v obležení pěti obránců jediný hostující hráč, kterým byl Tallo. Oba přišli na trávník až v průběhu utkání a Tallo nakonec tečoval balón za záda bezmocného Laquaita. Domácí dohrávali duel hodně nervózně, žádnou příležitost si už nevytvořili a bod je pro ně vzhledem k průběhu málo.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele