15. kolo
01.12.2013 14:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Girondins Bordeaux - AC Ajaccio 4:0

Bordeaux si smlslo na Ajacciu a poskočilo do horní poloviny tabulky.

Les Girondins v týdnu doma prohráli v rámci Evropské ligy s Frankfurtem, díky čemuž si "zajistili" nepostupové místo ve skupině F. Není proto divu, že trenér Francis Gillot udělal v sestavě hned šest změn. Jím poskládaný tým během první půle prakticky nepouštěl hráče korsického klubu z jejich vlastní poloviny. Už v 8. minutě nezachytil přihrávku Sertiće hostující obránce Dielna, a tak se balon dostal až k Jussiêmu, který jej poslal do dolního rohu branky Guillerma Ochoy - 1:0.

Domácí poté polevili, což se jim mohlo vymstít, neboť po Dielneho přímém kopu se málem prosadil Benjamin André. Cédric Carrasso však francouzského záložníka vychytal. Ve druhé půli se nejprve předvedl Ochoa, jenž vyrazil pokus Obraniaka. Ovšem už v 50. minutě podruhé kapituloval, jelikož jej překonal Grégory Sertić poté, co k němu doputovala tečovaná přihrávka od Nicolase Maurice-Belaye - 2:0.

Hráči Ajaccia se ani nestihli vzpamatovat a míč se v jejich síti třepetal potřetí. A přitom sami zahrávali rohový kop. Mimochodem, spolu s fauly a žlutými kartami jediné statistice, ve které FCGB předčili. Míč sebral Maurice-Belay, přihrál jej Obraniakovi a sám si šel do soupeřova vápna celou akci zakončit - 3:0. Parádní osmnáctiminutovka Bordeaux byla završena tehdy, když Sertićův centr trkl do branky na malém vápně stojící Jussiê - 4:0.

Domácí si tedy vylepšili skóre a těší se na zápas s Guingampem, jenž se nyní před nimi nachází o pouhý bodík. Oproti tomu Ajacciu teď chybí sedm bodů na první nesestupovou pozici. První z nich se pokusí získat v prestižním korsickém derby s Bastií v příštím kole.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
hradec

FCGB 2:1 AC Ajaccio

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele