7. kolo
25.09.2016 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - OGC Nice 0:1

Byla to bitva, ale nakonec berou Les Aiglons další tři body. Svěřenci Luciena Favreho zůstávají jediným neporaženým týmem sezony, po výhře 1:0 v Nancy se vrací na první místo a jejich sebevědomí před Evropskou ligou je opět na výši. Jediný gól zápasu vstřelil po hodině hry Alassane Pléa, který v nepřítomnosti zraněného Maria Balotelliho převzal úlohu útočníka číslo jedna.

Nancy sice vstupovalo do utkání z devatenáctého místa, nicméně také se sérií tří neprohraných utkání v zádech - a v kulisách domácího Stade Marcel Picot způsobovalo favoritovi velké problémy. Jestliže Nice v týdnu rozstřílelo rozjeté Monaco 4:0 (a předtím ovládlo prestižní středomořské derby proti sousednímu Marseille), dnes to byl z jeho strany spíše boj. Bez Balotelliho jako by Les Aiglons ztratili svůj ofenzivní šmrnc, což by mohlo být varováním vzhledem k tomu, že italský forvard zatím nastoupil do základu pouze dvakrát.

Kouč Favre nechal na lavičce také jinou velkou letní posilu, Younese Belhandu, a překvapivě i oba střední záložníky z loňské Puelovy úspěšné jedenáctky - Jeana Michaëla Seriho s Vincentem Koziellem. Experimentální sestava měla v prvním dějství velké problémy a Nancy bylo až do přestávky lepším týmem; v největší šanci však selhal Christophe Mandanne, který sice unikl pozornosti Dalberta Henriqueho, na zadní tyči však pálil mimo. Mladý stoper Clément Lenglet měl další příležitost po rohovém kopu, jeho hlavička nicméně letěla příliš vysoko.

Klíčový okamžik přišel v šedesáté minutě, kdy se stalo hned několik zásadních věcí. Domácí Anthony Koura, který se dostal na hřiště v prvním dějství místo zraněného kapitána Hadjiho, zahodil stoprocentní gólovku; dokázal sice vykoupat hostujícího kapitána Paula Baysseho, tváří v tvář brankáři Cardinalemu však střílel těsně mimo. Na druhé straně sice Guy N'Dy Assembé bravurně zlikvidoval šanci Malanga Sarra, na další střelu však už neměl - Valentin Eysseric krásnou přihrávkou našel Pléu, který z první propálil kamerunského gólmana a zajistil favoritovi cenné tři body.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele