8. kolo
01.10.2016 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Nancy-Lorraine 1:0

Bylo to opravdu hodně vydřené vítězství, které přerušilo pořádně mizernou sérii fotbalistů Lille v měsíci září. Ve čtyřech utkáních totiž nezískali v tomto období ani bod a ocitli se na samotném dně tabulky. Bylo možná štěstí, že na Stade Pierre-Mauroy nepřijel nijak ostřílený protivník. Vždyť Nancy se před tímto soubojem nacházelo na příčce předposlední.

Souboj aktuálně dvou nejhorších týmů tabulky nabídl hodně opatrný a také nervózní fotbal, kterému vlastně chyběla potřebná prvoligová kvalita i nějaký větší výčet šancí. LOSC nakonec potvrdil, že na ASNL se mu dlouhodobě daří, a svou bilanci vylepšil na pouhé dvě porážky z posledních 21 utkání. O domácím vítězství rozhodla proměněná penalta Édera ze 75. minuty.

Do jakési první pološance se dostali v 16. minutě hosté. Michaël Chrétien poslal excelentní pas směrem dopředu, na něj si naběhl Maurice Dalé, a protože byl pod tlakem vracejícího se obránce Baši, nedokázal zakončit tak, aby výrazněji ohrozil gólmana Enyeamu. Dogy se snažily útočit a vytvářet si nějaké příležitosti, jejich počínání ovšem bylo značně neefektivní.

Vlastně až dvacet minut před koncem musel poprvé ukázat své schopnosti hostující brankář Guy N'Dy Assembé, to když jednoruč zlikvidoval Bauthéacovu střelu z úhlu na brankové čáře. O pár chvil později přišel na řadu klíčový moment tohoto střetnutí. Michaël Chrétien v pokutovém území sejmul Corchiu a sudí Desiage nařídil pokutový kop.

Éder si jako exekutor počínal velmi sebevědomě a míč usměrnil přesně k tyči, navíc do protipohybu Guye N'Dy Assembého, který jednoduše neměl možnost inkasování zabránit. Pojistit tři body mohl ještě devět minut před koncem Sankharé, který těžil z dobré práce Édera, ovšem v zakončení nakonec nebyl tolika úspěšný.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele