29. kolo
09.03.2018 20:45 CET
1 : 3
(1:3)

Reportáž

Racing Strasbourg - AS Monaco 1:3

Monako potvrdilo papírové předpoklady v páteční předehrávce 29. kola Ligue 1 na půdě zachraňujícího se Štrasburku a díky třem brankám v úvodním dějství zvítězilo 3:1. Na druhé pozici si prozatím vytvořilo sedmibodový odstup před druhou Marseille a znovu se přiblížilo přímé účasti v Lize mistrů pro příští ročník. Domácí se však za svůj výkon nemusejí stydět a v mnoha pasážích ukázali, že mají předpoklady k tomu, aby se v soutěži udrželi.

Racing je po druhé porážce v řadě stále patnáctý a na osmnáctou sestupovou pozici Troyes disponuje tříbodovým náskokem. Utkání mělo hned od úvodního hvizdu náboj a knížecí klub se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti už v 5. minutě. Zraněného kolumbijského kanonýra Falcaa dokonale zastoupil osmadvacetiletý černohorský rodák Stefan Jovetič, který v tomto ročníku francouzské nejvyšší soutěže skóroval posedmé.

Po krásném centru Sidibého z pravého křídla si naběhl do předbrankového prostoru a hlavou zblízka pokořil bezmocného brankáře Oukidju. Za dalších sedm minut se v obrovské možnosti zjevil obránce Raggi, jenž nastřelil ruku před sebou stojícího Koného, ovšem rozhodčí Gautier i přes protesty hostujícího výběru pokutový kop neodpískal. Štrasburku svitla naděje na bodový zisk v 19. minutě, kdy vyrovnával Stéphane Bahoken.

Pětadvacetiletý útočník s kamerunskými kořeny využil parádní kolmice za obranu od Laly a následné zblokované střely Martina, sám před Subašičem nezaváhal a chladnokrevně ho propálil. Radost Racingu netrvala ani dvě minuty, po hodně krátké chvíli si totiž AS vzal zpět ztracené vedení. Rony Lopes se elegantně otočil s balónem na hranici brankového území a tvrdým projektilem našel místo u bližší tyče.

Čtyři minuty před přestávkou přidal pojistku Monaka Brazilec Fabinho. Po zpětném vybídnutí od Baldého si posunul míč směrem dopředu a nakonec ho z deseti metrů nekompromisně uklidil pod břevno. Tempo hry neopadlo ani po změně stran, jenže diváci se žádné další trefy nedočkali. Po necelé hodině hry hlavičkoval jen do pravé konstrukce aktivní Jovetič, zhruba čtvrthodiny před koncem odzbrojil Glik famózním skluzem unikajícího Bahokena. Ve zbývajícím průběhu se domácí k závěrečnému tlaku neprobojovali.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele