29. kolo
16.03.2019 20:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Nimes smazalo náskok Štrasburku, zrodila se tak plichta

Štrasburk se naposledy radoval z vítězství na konci ledna, od té doby ze šesti kol uzmul jen tři body, a i proto byla jeho chuť po plném bodovém úspěchu na hřišti Nimes bezpochyby velká. Vůbec přitom nebyl daleko od svého cíle. Vedl totiž hned o dvě branky, zhruba poslední třetina zápasu mu ovšem nevyšla dle vlastních představ, a jeho protivník nakonec stačil utkání zremizovat.

Už průběžné postavení v tabulce obou celků mohlo naznačovat vyrovnané dění na hrací ploše. A v podstatě se předpoklady naplnily. Olympique i Le Racing se pohybují v klidných vodách, mají dostatečný náskok na sestupové pásmo, pomalu a jistě však ztrácejí na naději porvat se nečekaně o příčky zaručující evropské poháry. Bod byl v tomhle ohledu pro ně spíše ztrátou.

Hosté vstoupili do tohoto klání tou správnou nohou. V 9. minutě proměnili svou první příležitost v úvodní branku, to když po pravé straně pláchl Goncalves, svou přihrávkou našel ve vápně z druhé vlny nabíhajícího si Mothibu, jenž z halfvoleje usměrnil míč přesně ke vzdálenější tyčce. Ve 24. minutě mohl vyrovnat Lybohy po standarce, ale hlavou zamířil jen nad bránu.

V nastavení domácí zahrozili ještě jednou, Štrasburk však tuhle situaci nakonec se štěstím přežil, neboť Alioui z blízkosti nepřekonal připraveného gólmana Selse a Ripartovu dorážku mířící do brány zastavil svým obětavým skluzem vracející se Carole. Nimes nakonec tohle neproměnění hodně mrzelo, protože jeho soupeř se v 53. minutě ujal již dvougólového vedení.

Výtečně zapracoval u středové čáry Nuno Da Costa, který ve správný moment vyslal dlouhou přihrávku do středu pole na rozeběhnutého Fofanu, a ten rychlý brejk zakončil tak, jak potřeboval. V 64. minutě se Štrasburku dokonce podařilo rozvlnit síť zásluhou Goncalvese, jenže sudí Delerue jeho gól neuznal, a to po shlédnutí videa kvůli předchozímu faulu Laly vůči Maouassaovi.

Jako by tenhle moment Les Crocodiles pořádně nakopl. Jen o dvě minuty později se jim podařilo snížit, Savanierův centr ze standardní situace našel skórujícího Lybohyho. A v závěru urvali alespoň bod po proměněné penaltě, která byla nařízená pro jasné Koného hraní rukou ve vápně. K pokutovému kopu se postavil Savanier, jenž zamířil do protipohybu Selse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele