30. kolo
19.03.2021 21:00 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Stefan Jovetić (© AFP)

Je Monaco ve hře o titul? Bezpochyby ano. V předehrávce setnulo čtyřmi góly St. Étienne

Hostující kouč Niko Kovač se nedávno vyjadřoval hodně skepticky, co se možného boje o ligový titul ještě týče. Chtělo by se říci, že nemá tak úplně pravdu. A možná že by hovořil úplně jinak po nynějším zápase, které jeho Monaco zvládlo se vší parádou, a venku malátné St. Étienne skolilo hned o čtyři branky. Pořád má zkrátka na předních pozicích své slovo.

Březen nebyl vyloženě povedeným obdobím pro knížecí celek, tedy právě až do této chvíle. V Ligue 1 prohrál nejprve hodně nečekaně na půdě Štrasburku, následně nezvládl pořádně důležité měření sil proti Lille, byť finální remíza se vlastně jako jakýsi fatální nezdar nedala ani brát. Kovač se najednou dusil negativy. A situaci nehodnotil opravdu příjemnými výrazy.

Možná že ale nakonec svými činy během rozhovorů své mužstvo motivoval natolik, že se naplno projevila jeho síla na Stade Geoffroy-Guichard. Jako by bylo opětovně vidět, proč od konce prosince až do konce února urvalo z maximálních šestatřiceti bodů hned dvaatřicet. Najednou se, aspoň tedy dočasně, ztenčila ztráta na první místo na rozdíl pouhých čtyř bodů.

Matematicky jednoduše není vyloučeno, že se Les Monégasques ještě prokoušou na úkor top trojky ve složení Lille, PSG a Lyon na samotný vrchol. Před reprezentační přestávkou jasně naznačili, že pro ně budou tvrdým protivníkem, jakkoli jejich stratég mohl působit více než skleslým dojmem na otázky prvenství. St. Étienne přitom zaslouženě uštědřili tvrdý debakl.

Domácí naopak nepotvrdili svou letošní hodně solidní bilanci proti některým francouzským gigantům, vždyť už dokázali plichtit s Lille či PSG a triumfovat v Marseille. Svěřenci trenéra Clauda Puela ovšem ukázali, že jejich výkonnost není v uplynulých týdnech na požadované úrovni, padli potřetí během minulých čtyř kol a i nadále je může dosti strašit faktor sestupu.

Monaco si šlo za svým vítězstvím už od úvodních chvil a pořádně nabuzený byl bezpochyby Jovetič. Tem překvapivě dostal příležitost v sestavě před kapitánem Benem Yedderem a už v 7. a 12. minutě trefil dvakrát brankovou konstrukci. Napodruhé přitom z penalty, která byla nařízena sudím Lesagem poté, co bránící Debuchy zahrál ve vlastním vápně nešikovně rukou.

O chvilku později již však Černohorec přece úřadoval, zužitkoval velmi umné uvolnění od Tchouaméniho a zamířil pravačkou po zemi do dolního rohu brány. Náskok se následně dařilo ASM navyšovat až po přestávce, v 54. minutě se trefil sám Tchouaméni, který po přihrávce Golovina snad nemohl zacílit tvrději než v tomto případě a doslova propálil brankáře Bajice.

V 64. minutě ASSE vyrobilo obrovskou hrubici a jeho protivník jí bez kompromisů ztrestal. Neyou Noupa nahrával zleva do prázdna, tedy lépe řečeno přímo na nohu Diopa, jenž pak své sólo završil elegantním obloučkem. V 76. minutě bylo monacké dílo dokonáno, Fábregas sklepl balón v šestnáctce pro volného Diattu, který z halfvoleje vystřelil úspěšně na bližší tyč.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, lequipe.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele