8. kolo
25.10.2020 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů FC Metz (© AFP)

Mety si poradily se Saint-Étienne

Opět se potvrdilo, že se FC Metz proti ASSE daří. Celkem to byla pro Les Grenats už třetí výhra v sezoně. Naopak družina Claudea Puela počtvrté prohrála a jenom potvrzuje, že zřejmě nebude snadné najít optimální formu.

Na první gól čekal Stade Municipal Saint Symphorien necelých pět minut. Pak se k přímému kopu ve vzdálenosti nějakých dvacet metrů od branky postavil Farid Boulaya. Zeď se mírně rozestoupila, což se ukázalo být klíčové pro Jessyho Moulina, který nestihl být u své levé tyče včas - 1:0. Jen dvě minuty poté zvonila za hostujícím brankářem tyčka.

Teprve potom se osmělil Denis Bouanga, avšak vyrovnávací zásah neobstaral, protože trefil boční síť. Ve 22. minutě se domácí dožadovali odpískání penalty poté, co v šestnáctce spadl Opa Nguette. Rozhodčí Karim Abed však požadavky nevyslyšel. Ve 25. minutě to zkusil Vincent Payot a míč se snesl těsně vedle tyče.

Ve druhém poločase Mety spíše vyčkávaly, s čím přijde soupeř. V 68. minutě byly Les Grenats blízko ke druhému gólu, kdyby na brankové čáře nezasáhl obránce ve službách ASSE. Po dalším rohu se ocitnul na malém vápně neobsazený Marvin Tshibuabua. Ve výborné pozici však poměrně trestuhodně přestřelil zařízení ohraničené třemi tyčemi.

V 78. minutě přiletěl do šestnáctky centr z pravé strany. Jeden z obránců hostujícího týmu před nepříjemným balonem raději uskočil, aby si nedal vlastní gól. Bohužel s něčím takovým nepočítal Alpha Sissoko, který letící předmět smolně srazil do vlastní brány - 2:0. Drobné postrčení od Vagnera Gonçalvese nechal sudí bez povšimnutí.

Ve zbývajících minutách si svěřenci kouče Antonettiho vedení hlídali, takže se Les Verts zmohli zásluhou Lucase Douatha jenom na jednu nepřesnou střelu. V příštím kole se pokusí obrat o body Montpellier. Mety zajíždějí na Stade De Costiéres, kde nastupuje k domácím utkáním mužstvo Nîmes Olympique.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele