17. kolo
23.12.2020 19:00 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Dijonu (© AFP)

Dijon na závěr roku připisuje vítězství nad Nîmes

Pro tým Davida Linarése bylo teprve druhé v sezoně. Díky dalším šesti remízám však nepřečká vánoční pauzu na poslední dvacáté příčce. Na tu totiž po jedenácté porážce klesli právě "Krokodýli".

Psala se 13. minuta, když se do centrovaného míče položil Renaud Ripart a jeho volej skončil těsně nad bránou. Následně se dvakrát negativně připomněl Mama Baldé. Poprvé chtěl nasimulovat penaltu, podruhé minul zařízení. V sedmadvacáté minutě se do balonu opřel domácí Karim Aribi a téhle ráně mnoho nechybělo.

To samé lze tvrdit o následné šanci Érica Edimbeho. A znovu platilo ono fotbalové pořekadlo o tom, že když nedáš, tak dostaneš. Za čtyři minutky totiž přihrál Haris Duljević před bránu na Mattéa Ahlinviho, který zblízka nekompromisně zavěsil - 1:0. Jediná trefa úvodního dějství tedy přinesla radost týmu Jérôma Arpinona.

Po změně stran se za obranou ocitnul Mama Baldé, avšak Baptiste Reynet výborně přečetl hru. Forvard ve službách DFCO se při střetu s gólmanem zranil. Zápas ovšem dohrál. Po hodině hry se v dobré pozici ocitnul Aribi. Jenže s kulatým předmětem si nepotykal podle představ. Poslední patnáctiminutovka byla na Stade des Costiéres vskutku výživná!

Nejprve se hosté dočkali vyrovnání, když si na Edimbeho centr na malé vápno naskočil Moussa Konaté. Muž v rukavicích si sice na balon sáhnul, ale nezastavil ho - 1:1. Naopak Florian Miguel po rozehrávce nesmyslně sejmul ve středovém kruhu Baldého a rozhodčí Jérémie Pignard okamžitě vyndal červený kartonek.

Dijonu stačilo pouhých devětasedmdesát minut na to, aby početní výhodu využil ve svůj prospěch. Mama Baldé byl ve vápně nejrychleji u zblokovaného balonu a na jeho přízemní ránu pravačkou byl Reynet krátký - 1:2. V nastaveném čase se musel nejprve činit Anthony Racioppi, díky němuž mohl Moussa Konaté nedlouho poté, co Baldé orazítkoval tyč, přidat pojišťující trefu.

Senegalský útočník si pohlídal ofsajdovou hranu, po přihrávce od Bersanta Celiny se s míčem otočil, aby z hranice velkého čtverce zacílil přesně k pravé tyči - 1:3. Dijon se tak může těšit na duel s Remeší, zatímco Nîmes Olympique pojede v rámci 18. kola bojovat o body na Stade de la Meinau, kde nastupuje Racing Štrasburk.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele