14. kolo
21.11.2021 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Angers (© AFP)

Jediná branka Angers proti Lorientu stačila na plný bodový zisk

Před reprezentační přestávkou skórovali svěřenci Géralda Baticleho také pouze jednou a stačilo to na remízu s obhájcem titulu. Tentokrát se mohli radovat, že jim proměněná penalta přinesla pátou výhru v sezoně a zároveň šestibodový náskok na Les Merlus.

Už ve 3. minutě si to neohroženě proti přesile namířil Sofiane Boufal, jenže svoji akci zakončil střelou do připraveného Paula Nardiho. Po vypršení úvodní čtvrthodiny pobídnul Quentin Bosigard pěknou přihrávkou spoluhráče Grbiće, jehož zakončení se s vynaložením většího množství úsilí stalo kořistí Danijela Petkovicé.

Ve 21. minutě o sobě dal znovu vědět Boufal. Nardi jeho přízemní střelu zcela nezkrotil, takže mu musel odkopem vypomoct jeden ze spoluhráčů. Za patnáct minut zachytili hosté rozehrávku soupeře. Enzo Le Fée posunul balon na Terema Moffiho, který nedokázal zasáhnout prostor mezi třemi tyčemi.

V závěru poločasu ještě Le Fée z přímého kopu trefil pouze zeď. Ten samý hráč pálil i ve druhém dějství. V době, kdy byla odehrána hodina hry a Petković měl co dělat, aby mu míč nevypadnul z rukou. V 67. minutě došlo na rozhodující moment celého odpoledne. Samuel Loric přišlápnul na hranici vlastní šestnáctky Jimmyho Cabota a kopala se penalta.

Thomas Mangani si při exekuci těchto situací obvykle nedělá nejmenší problémy, a tak suverénně vymetl levou šibenici - 1:0. Následující minuty už se v podstatě bez výjimky nesly v režii SCO, které má tak minimálně ztrátu na pohárové příčky a před sebou duel proti Lens. Lorient přivítá na svém Stade du Moustoir třetí Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele