15. kolo
28.11.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Gaëtan Laborde (© AFP)

Bretaňské derby mezi Lorientem a Rennes vyšlo lépe pro hosty

Ti jenom potvrdili velice dobrou formu, která po patnácti odehraných kolech čítá devět zápasů bez porážky. Díky tomu a díky zaváhání Nice se svěřenci Bruna Génésia vyšplhali na vynikající druhou příčku. Naopak Les Merlus můžou už po příštím kole spadnout do sestupového pásma.

Už v 7. minutě došlo na ostrý střet mezi Gaëtanem Labordem a Paulem Nardi, který se naštěstí obešel bez vážného zranění, a oba aktéři odehráli celých 90 minut. Po dvaceti minutách hry zaseknul na levé straně balon Kamaldeen Sulemana, načež jej servíroval přes celé vápno na zadní tyč, kde doklepával do sítě Benjamin Bourigeaud. Nicméně se ukázalo, že už na začátku akce došlo k ofsajdovému postavení.

Na opačné straně hlavičkoval Adrian Grbić a Alfred Gomis si musel oddychnout, že kulatý předmět minul pravou tyčku. Ve 36. minutě kryl Nardi nepříjemný pokus z kopačky Lovro Majera. V závěru úvodního dějství došlo opět na přezkoumávání záznamu, jenže ani jeden ze sporných momentů v pokutovém území domácích se neprokázal býti v rozporu s pravidly.

Hned po změně stran o sobě dal vědět Samuel Loric, avšak svatyni Rennes přestřelil. Další minuty tohoto klání se musely obejít bez vyložených šancí. Rozhodnutí tedy přinesla až 75. minuta, ve které střílel zpoza šestnáctky Baptiste Santamaría. Muž v rukavicích vyrazil míč jenom před sebe, což maximálně vyhovovalo Gaëtanu Labordemu, jehož oblouček se zastavil až za brankovou čarou - 0:1. V součtu s Evropskou konferenční ligou to byl pro borce se čtyřiadvacítkou na dresu už pátý gól z posledních čtyř duelů.

Záhy po rozehrávce přidal Jérémy Doku pojistku, jelikož jednoduchou zasekávačkou vyřadil ve vápně ze hry Lorica a na následnou ránu k levé tyči nemohl brankář při nejlepší vůli dosáhnout - 0:2. Ve zbývajících minutách už hráči vedoucího celku především kontrolovali hru a regionálního protivníka nepouštěli do žádných větších akcí.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele