28. kolo
13.03.2022 20:45 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Arkadiusz Milik (© AFP)

Marseille odpověděla na výhry svých rivalů a posunula se na druhé místo tabulky

Olympique Marseille na závěr 28. kola francouzské Ligue 1 nedal šanci domácímu Brestu a přejel ho v poměru 4:1. Lví podíl na hladkém vítězství mělo úderné duo Arkadiusz Milik a Amine Harit, oba si totiž připsali shodně po gólu a asistenci. Úspěch na severozápadě Francie navíc pro Marseille znamenal posun na druhou příčku v tabulce o skóre před Nice.

Fotbalisté Marseille si přijeli na stadion Brestu spravit chuť po nezdarech v posledních třech ligových kláních, kdy ani jednou nevyhráli. I přesto se drželi na třetí příčce pouze dva body od druhého Nice. Hostující trenér Jorge Sampaoli se musel zaměřit především na zlepšení ofenzivy, která ve zmíněných třech kláních skórovala pouze jednou. Argentinský lodivod se spoléhal především na Milika, který ale zářil převážně jen v pohárových duelech. Na druhé straně Brest chtěl využít výhody domácího prostředí a navázat na poslední vítězství proti Lensu.

Naděje na další vítězství však domácím moc dlouho nevydržela. Hned ve třetí minutě se vydal sám do útoku Milik, který na sebe navázal rovnou tři obránce, a našel nabíhajícího Gersona, který výborně prostřelil Marca Bizota. Poté však tempo utkání téměř zamrzlo. Ani jednomu z celků se nedařilo dostávat do zakončení, o čemž svědčil i fakt, že domácí za celý první poločas nevystřelili na bránu soupeře ani jednou.

Po změně stran se aktivita obou celků opět zvedla. Hned ve 47. minutě se dostal do dosud největší šance domácí Martin Satriano, jeho hlavička ovšem mířila pouze do náruče Paua Lópeze. Tlak Brestu neustával, snahy domácích hráčů však komplikoval hustý déšť, který způsoboval řadu nepřesných střel a kombinací. V 56. minutě López trestuhodně vyběhl na kraj velkého vápna, Piráti si však nedokázali přihrát před prázdnou bránu a k zakončení se nedostali. Nakonec ale opět udeřili Les Olympiens. V 63. minutě po rohu stál na správném místě Milik, který prodloužil svou hlavou centr až do brány a přidal uklidňující branku. Veškeré naděje domácích ukončil v 71. minutě Harit, který využil nepovedeného zákroku Bizota a vyražený míč s klidem uklidil do brány. Svěřenci trenéra Michela Der Zakariana alespoň přidali v úplném závěru gól útěchy, když se po rohovém kopu trefil hlavou Irvin Cardona. Branku na rozloučenou vstřelil pár sekund před koncem Cengiz Ünder, který upravil na finálních 4:1.

Marseille nedopustila překvapení a z Brestu si odvezla plný počet bodů. Na své vítězství bude chtít navázat 20. března v dalším ligovém zápase. Nebude to však mít vůbec jednoduché, jelikož se střetne se silným Nice. Piráti se ve stejný den utkají s Angers.

Autor: Livesport.cz / Dominik Bludský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele