8. kolo
16.09.2022 21:00 CET
1 : 3
(0:3)

Reportáž

Terem Moffi (© AFP)

Lorient veze z Auxerre všechny tři body

Svěřenci Régise Le Brise zažívají výborný vstup do sezony. Především první poločas sedmého utkání v Ligue 1 jim přinesl čtvrtou výhru v řadě, takže reprezentační přestávku stoprocentně přečkají na pohárové příčce. Naopak AJA zůstanou se sedmi bodíky ve druhé polovině tabulky.

V 5. minutě centroval Gideon Mensah. Mathias Autret sice dokázal kulatý předmět usměrnit tím správným směrem, ale Yvon Mvogo si poradil. Po deseti minutách hry to zkusil zpoza šestnáctky Hamza Sakhi. Na ukazateli se stav skóre neměnil. Až do 15 minuty. V ní posunul Julien Ponceau na zcela neobsazeného Danga Ouattaru, jehož přízemní střela z úrovně penaltového puntíku byla pro Benoîta Costila nechytatelná - 0:1.

Rodák z Burkiny Faso zaznamenal v posledních čtyřech utkáních stejný počet branek. Ve 27. minutě se o vyrovnání pokusil Gauthier Hein. Na muže v rukavicích nevyzrál. Po půl hodině opět zahrozil Ouattara. Jenže se dočkal až 120 sekund poté jeho kamarád Terem Moffi, protože si počíhal na to, až Talbi vrátí na přední tyč Le Goffův centr. Bránící Jubal Júnior byl o krok pomalejší - 0:2.

Za dalších šest minutek se z gólu radoval Enzo Le Fée, kdy dorazil za Costilova záda zakončení z kopačky Danga Ouattary. Rozhodčí Ruddy Buquet nejprve tenhle zásah neuznal pro ofsajd, nicméně kolega u videa jej upozornil na to, že všechno bylo v souladu s pravidly - 0:3. V 49. minutě to neplatilo, protože Ouattara dorážel na místo určení z místa, kde už stál za hranou. A tak se stalo, že se domácí dočkali čestného úspěchu. V 51. minutě pálil po zemi zpoza vápna Sakhi. Střela před Mvogem mírně poskočila, tudíž ji neudržel a Gauthier Hein měl před sebou jednoduchou úlohu, totiž doklepnout balon z jednoho metru od odkryté klece - 1:3. Pak se o technický obstřel postaral Terem Moffi. Svůj počet zásahů na sedm prozatím nerozšířil.

V minutě sedmdesáté se dožadoval penalty Nuno Da Costa. Sudí nechal pokračovat ve hře, takže se do šance dostal Stéphane Diarra. Nutno podotknout, že strážce svatyně Auxerre měl i trochu pověstného fotbalového štěstíčka. M’Baye Niang zanedlouho na Mvoga nevyzrál. A střídající Lassine Sinayoko? Ten jakoby se v poslední minutě své veliké příležitosti zalekl.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele