30. kolo
08.04.2023 17:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Angers (© AFP)

Výhra po skoro sedmi měsících: Angers si nečekaně vyšláplo na Lille

Pořádně nepříjemnou ztrátu utrpělo Lille, které dlouhodobě usiluje o příčky zajišťující postup do pohárové Evropy na příští sezónu. Angers, pomalu a jistě se smiřující s pádem do Ligue 2, každopádně ukázalo, že jeho poslední dost nečekaná remíza s Nice se neudála náhodou. První vítězství od září loňského roku zaručil svým gólem šest minut před koncem Halid Šabanovič.

Dvacet jedna zápasů v řadě, tak dlouho trvalo Les Scoïstes na ligové scéně, než se znovu zaradovali ze tříbodového výsledku. A ač obecně je jejich pozice na první pohled na dně tabulky stejně beznadějná, neboť do konce soutěže zbývá už jenom osm kol, může tenhle sukces do budoucích týdnů bezpochyby přinést svěží vítr.

Dogy si samozřejmě nepředstavovaly, že utkání dopadne takhle mizerně. V prvním poločase je mohl dostat do sedla Alexsandro Ribeiro, leč jeho hlavičku bravurně polapil brankář Bernardoni. Jinak však ofenzivní počínání LOSC nesplňovalo ty nejpřísnější parametry, které by byly zapotřebí.

A Angers, které na hrací ploše nebylo ani horší, ani lepší, nakonec uspělo ve statistice nejdůležitější, tedy v počtu vstřelených branek. V 84. minutě sice gólman Chevalier zlikvidoval dělovku Hunoua, míč ovšem odrážel pouze před sebe, a dorážející Šabanovič ho posléze dotlačil za brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele