14. kolo
04.11.2022 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Gaetan Perrin (© AFP)

Zápas mezi Troyes a Auxerre přinesl remízu

Domácí přitom přišli o tříbodový zisk až čtyři minuty před vypršením řádné hrací doby. Dobrou formu v dresu Estacu, který si začíná dělat zálusk na horní polovinu tabulky, potvrdil Mama Baldé, který po dvou trefách do sítě PSG sice neskóroval, ale nahrál na jedinou branku svého týmu. V sestupem nadále ohroženém Auxerre se tahoun zatím hledá marně.

Počáteční oťukávání a dosti nepřesná zakončení utnul až v závěru úvodní dvacetiminutovky hostující Julian Jeanvier, jehož hlavičce scházely centimetry. Následně vyprodukoval gólovou střelu Rony Lopes, ale Benoît Costil výtečně zasáhnul. Jenže mu to nebylo moc platné, jelikož už za 180 sekund předvedl na levé straně výbornou práci s balonem Mama Baldé.

Reprezentant afrického státu Guinea-Bissau se zbavil hned dvou protihráčů, načež ve vápně posunul na Ronyho Lopese, jehož střela "z jedničky" se zřejmě doopravdy nedala chytat - 1:0. Zbývající pasáž úvodního dějství se už musela obejít bez vyložené příležitosti. Po startu druhého dějství zahrozil Thierno Baldé.

Blíže ke gólu měl při další akci jeho protihráče Rayan Raveloson, protože orazítkoval tyčku. Potom se zkoumalo, jestli faul Gideona Mensaha přišel až v šestnáctce. Nakonec se ukázalo, že nikoli a slibně vyhlížející přímý kop Irlesovi svěřenci stejně neproměnili. Renaud Ripart se pak dostal do dobré pozice, ovšem na brankáře nevyzrál.

V závěru úvodní desetiminutovky zazdil posední zmíněný fotbalista další dobrou šanci, když mu míč dobře přiťuknul Mama Baldé. Asistent na do té doby jedinou branku utkání pak střílel sám, jenže ani z tohoto mráčku nezapršelo. V 83. minutě museli hosté zasahovat až na brankové čáře. Povedlo se, a tak se dočkali vyrovnání.

V závěru rychlé akce přihrál Lassine Sinayoko střídajícímu Gaëtanu Perrinovi, jehož střela z voleje mířila do pravé poloviny brány, tudíž mimo dosah Gauthiera Gallona - 1:1. Velká smůla pro Estac, který byl prakticky po celou dobu lepším týmem. Mama Baldé zatoužil po okamžité odpovědi, leč ztroskotal na muži v rukavicích. A stejně dopadnul v nastaveném čase Jackson Porozo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele