15. kolo
13.11.2022 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Tiago Djaló (© AFP)

Lille nejtěsnějším možným rozdílem přehrálo Angers, přestože dohrávalo o deseti

Klub ze Stade Raymond Kopa má rozhodně kádr na to, aby se pohyboval v polovině tabulky. Jenže po patnácti kolech zůstává s osmi bodíky přikovaný na jejím chvostu. Hned šest z posledních osmi porážek bylo o jedinou trefu. Každopádně na severu Francie můžou jásat, protože ztráta na poháry je po osmém vítězství minimální.

Na Stade Pierre-Mauroy se začalo celkem aktivně, čehož po deseti minutách mohl využít po přihrávce od Rémyho Cabelly kolega Jonathan Bamba. Bohužel pro mistra Ligue 1 z ročníku 2020/2021 cílil přesně do míst, kde číhal Yahia Fofana. Angers se dlouhou dobu soustředilo především na defenzivu. Konkrétně do 33 minuty, kdy se podařilo skórovat Aminemu Salamovi. Dvaadvacetiletý forvard si k nelibosti kouče Géralda Baticleho nepohlídal ofsajdovou hranu. Tenhle nezdar dvojnásob mrzel už za 180 sekund. Cabellův centr od rohového praporku přetavil ve vedoucí, a vlastně i rozhodující branku nikoli Jonathan David, ani jeho jmenovec Bamba, ba ani Timothy Weah, nýbrž Tiago Djaló - 1:0.

Zbývající pasáž úvodní půle už žádné velké šance nepřinesla. To platilo i pro start té druhé. V ní se na první slibnou možnost čekalo čtvrt hodiny. Pak musel Fofana rychle vybíhat proti nebezpečnému Davidovi, jenž bude pochopitelně hájit barvy Kanady i na MS v Kataru. V 67. minutě si Adam Ounas zřejmě uvědomil, že zatím nebyl příliš vidět, a tak vymyslel alespoň střelu, která se stala snadnou kořistí hostující jedničky.

V 73. minutě se s balonem rozeběhnul Carlos Baleba, jenž přišel na trávník teprve deset minut předtím. Při svém úniku šlápnul na holeň skluzujícímu Nabilu Bentalebovi, za což si od rozhodčího Miguela Nogueiry vysloužil červenou kartu. Paulo Fonseca, sudího krajan na lavičce LOSC, poněkud znejistěl. Nakonec mohl zůstat úplně v klidu, jelikož Angers naprosto postrádalo kreativitu v ofenzivě.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

ONkáčko .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele