12. kolo
23.10.2022 20:45 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Rémy Cabella (© AFP)

Lille v sedmigólové podívané přetlačilo Monaco

Souboj dvou sousedů tabulky dopadl lépe pro Lille, které před vlastními fanoušky přestřílelo Monaco, a vyhouplo se tak právě před svého protivníka na šesté místo, zatímco knížecí celek spadl o jedno místo níže. Do obrátky byl stav nerozhodný, už první dějství nabídlo hned čtyři přesné zásahy, přitom i ve druhém poločase se následně oba týmy těšily z ofenzivního apetitu.

Úvodní změna skóre přišla na řadu ve 22. minutě. Dogy měly k dispozici standardku na levé straně, z dua Cabella a Únás se rozhodl zaslat centr do pokutového území druhý jmenovaný, jenž našel na hranici malého vápna sbíhajícího si Alexsandra Ribeira, a ten hlavou míč uklidil za záda brankáře Nübela. Ve 34. minutě se nicméně ASM zdařilo srovnat krok. A dost slabou chvilku si vybral gólman Chevalier, na nějž vypálil z přímého kopu Caio Henrique, a byť jeho zakončení z docela velké vzdálenosti na první pohled nevypadalo nijak nebezpečně, propadla meruna domácímu muži v rukavicích nakonec mezi nohama a doputovala za brankovou čáru.

O pět minut později se každopádně Lille opětovně ujalo průběžného vedení. David si poradil v šestnáctce s bránícím Disasim, i z těžkého úhlu popíchnul balón směrem na bránu, nemusel ve finále vůbec smutnit, že narazil pouze do tyčky, poněvadž s dorážkou přispěchal Cabella, a ten již snadno zacílil. Jenže ani tenhle okamžik neznamenal onen závěrečný důležitý v rámci první půle. Ještě se totiž stačili gólově prosazovat hosté, a podruhé v utkání tak odpověděli na inkasování. Ben Yedder se na zadní tyči neunáhlil poté, co mu do tohoto prostoru míč protáhl Embolo hlavičkou, ještě ve vápně nablízko pobídnul Disasiho, který pak bez obtíží skóroval.

A hned po přestávce se dokonce klub z jihu Francie vůbec poprvé dostal na koně. Obrovskou hrubici vyrobil obránce Tiago Djaló, který se tak dlouho mrcasil s rozehrávkou, až se mu míč zamotal pod nohama, této skutečnosti využil Ben Yedder, který mu ho sebral, a Chevalier pak už mohl pouze bezmocně sledovat, kterak si monacký kapitán ví moc dobře rady v koncovce.

Ony klíčové branky si však na konto nakonec připsalo LOSC, které strhlo tříbodový výsledek na svou stranu. Bamba od středové čáry hlavičkoval dopředu na Davida, ten ho zpracoval pro Cabellu, který u bližší tyče z blízkosti překonal Nübela. A v 71. minutě se uvedl na střeleckou listinu rovněž Bamba, jemuž přihrál Gomes, a rezultující pokus skončil přesně pod břevnem. Potřetí už se Monaco nevzchopilo, tentokrát jeho konkurent těsný náskok udržel až do konce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele