19. kolo
15.01.2023 13:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Lille (© AFP)

Lille sestřelilo Troyes pěti brankami

Mistr Ligue 1 ze sezony 2020/2021 potvrdil výbornou formu, která teď čítá sedm po sobě jdoucích zápasů bez porážky. Ve výčtu je zahrnutý i pohárový duel, který "Dogy" sehrály před týdnem rovněž s Estakem, jehož náskok na sestupové pásmo zůstává v tabulce tříbodový.

Stade Pierre Mauroy viděl první šanci ve 4. minutě, když to z otočky zkoušel Timothy Weah. Zanedlouho svou akci vyřešili Rony Lopes a Mama Baldé svou akci jednoduše, leč ve finále neefektivně, jelikož druhý jmenovaný těsně minul. Při další příležitosti zahrozil Florian Tardieu. Lucas Chevalier měl sice mezi třemi tyčemi menší problémy, ale balon nakonec zkrotil.

To samé se nedá napsat o jeho protějšku, kterého nepotěšili jeho parťáci v obraně, protože pozapomněli na Mohameda Baya, jenž si pohlídal ofsajdovou hranu (potvrdil i videorozhodčí) a křižnou ranou k levé tyči poslal svůj tým do vedení - 1:0.

Ve 39. minutě to mezi dvěma obránci zkusil Egon Zhegrova, jenž už v 8 minutě střídal zraněného Adama Ounase, a za Mateuszem Lisem zvonila branková konstrukce.

Když už to vypadalo, že hosté budou vstupovat do druhého dějství s přijatelným jednobrankovým mankem, udeřilo Lille podruhé. Bayo byl u míče o něco dříve, než polský gólman, který jeho střelu pouze vyrazil k Jonathanu Davidovi, který následně zacílil ze dvanácti metrů levačkou přesně pod břevno - 2:0.

Jak pro severofrancouzský celek jedna půle skončila, tak ta druhá začala. Weah vyprodukoval nepříjemně skákavou střelu ze střední vzdálenosti, kterou muž v rukavicích znovu jenom vyrazil. Tentokrát si na dorážku počíhal Mohamed Bayo a zaznamenal svůj třetí gól v ročníku - 3:0. Krátce poté se do zakončení dostal David a Lis si poradil.

V minutě šestašedesáté servíroval z levého křídla před bránu Abdu Conté. Mama Baldé si naběhnul mezi nic netušící obránce a jeho volej přinesl Troyes snížení - 3:1. Brankář LOSC pak dlouhým nákopem vysunul střídajícího Alana Virginiuse, který akorát vyběhnul na trávník. Jeho únik však díky kvalitnímu zákroku čtvrtou trefou neskončil.

Došlo na ni totiž až čtvrt hodiny před vypršením řádné hrací doby. Zhegrovovu ránu posunul Lis jenom k Virginiusovi, jenž dorážel do prázdné, třebaže to měl na dlouhou nohu - 4:1.

Autor do té doby posledního zásahu to zkusil znovu v 84. minutě, jenže na strážce svatyně nevyzrál. Tečku za utkáním udělal hlavou Jonathan David, protože si naběhnul na přední (pravou) tyč, kam poslal výborný centr Rémy Cabella - 5:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele