25. kolo
24.02.2023 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Bafode Diakite (© AFP)

Lille uhájilo těsný náskok nad Brestem až do poslední minuty

Les Pirates se nadále pohybují přímo nad sestupovými vodami, a tak potřebují pokud možno bodovat i s papírovými favority. Jenže na severu Francie jim nebylo přáno, protože na druhou branku domácích nikdo nenašel odpověď.

V 8. minutě rozehrávali svěřenci Érica Roye rohový kop. Jmenovitě to byl Kenny Lala, kdo chtěl najít před bránou číhajícího Achrafa Dariho, avšak k němu balon nedoputoval, protože jej za záda vlastního brankáře nechtěně usměrnil Tiago Djaló - 0:1. Les Dogues byli evidentně nečekaným vývojem zaskočení, ale postupně si zase začali získávat převahu.

Ke střele se dostal Rémy Cabella až ve 26. minutě. Bohužel pro většinu fanoušků a fanynek na Stade Pierre Mauroy cílil nad. Za 180 sekund se svým technickým obstřelem prezentoval Jonathan David. Sice byl přesnější, ale vlastně až příliš, protože pálil do břevna. Kanadský reprezentant ve 39. minutě pobídnul jmenovce Bambu, který tváří v tvář Bizotovi selhal. A i kdyby se prosadil, patrně by zásah nemohl platit pro ofsajd.

Tiago Djaló byl vidět i bezprostředně po změně stran. Nejprve v dobré obranné úloze a hned v následující minutce také v ofenzivě, když hlavičkoval nad břevno. Podobným způsobem si počínal i jeho protihráč Bradley Locko, takže to stále bylo jen o gól. Jonathan David pak cílil do středu brány, takže se skóre měnilo až po zakončení Bafodého Diakitého, který po hodině hry vyskočil na hranici malého čtverce výše, než jeho strážce Lilian Brassier - 1:1.

V 68. minutě se k rozehrávce přímého kopu z ideální vzdálenosti postavil Rémy Cabella a vyprášil gólmanovy rukavice, což platilo i při další střele Angela Gomese. Právě anglický záložník v 80. minutě centroval od rohového praporku. Marco Bizot míč podběhnul, což mělo fatální následky, jelikož na zadní (pravé) tyči číhal Alexandro Ribeiro, který, ač v tísni, si věděl rady - 2:1. V nastaveném čase došlo na šarvátku, kterou odnesl červenou kartou trenér LOSC Paulo Fonseca. A sudí Pierre Gaillouste pak stejným způsobem "ocenil" i hráče Brestu Mahdiho Camaru.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele