10. kolo
09.10.2022 15:00 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Nicolas Pépé (© AFP)

Zajímavý duel mezi Nice a Troyes vyšel lépe pro domácí

Nice proti Troyes vyšel start do obou poločasů. V tom druhém si brzy vybudovali tříbrankový náskok, o který v závěrečné desetiminutovce málem přišli. Nakonec tedy rozhodla trefa Nicholase Pépého, jenž byl hrdinou i ve střetnutí na Slovácku v rámci Evropské konferenční ligy.

Z časomíry neuběhlo ani 120 sekund, když po nakrátko rozehraném rohu centroval na bližší (pravou) tyč Sofiane Diop a Mattia Viti se hlavou dokázal prosadit - 1:0. V 10. minutě mohl přidat pojistku Pépé, kdyby ve výborné pozici nenakopnul kromě balonu i krtka. Po čtvrt hodině se osmělil Andy Delort, nicméně na svůj zásah si musel ještě počkat.

Krátce poté zasahoval Gauthier Gallon proti nepříjemně tečované střele. Teprve ve 33. minutě musel poprvé do akce Kasper Schmeichel. Záhy byl znovu vidět už dvakrát zmiňovaný forvard z Pobřeží slonoviny, bohužel pro něj i pro celé Nice nedokázal prostřelit bránícího protihráče. Ve 35. minutě se dopustil faulu Erik Palmer-Brown. Chvíli to vypadalo, že Pépého zasáhnul mimo vápno, avšak po konzultaci s kolegou u videa ukázal Johan Hamel na penaltový puntík.

Gauthier Gallon sice vystihnul směr Delortovy střely, ale na zvýšení náskoku pro Les Aiglons nic nezměnil - 2:0. Ve zbytku úvodního poločasu došlo na dva dalekonosné pokusy. Ani jeden nepatřil do kategorie nebezpečných, zato v 50. minutě posunul Diop na bývalého hráče Arsenalu, který zblízka překonal gólmana - 3:0.

Tohle už pro hosty vypadalo hodně nedobře. O korekci se snažil Papa Yade, na Schmeichela ovšem nevyzrál a následně pálil Gaëtan Laborde do břevna. V 82. minutě se ocitnul v dobré pozici Xavier Chavalerin, jehož skákavá a zřejmě i trochu tečovaná střela se zastavila až v síti - 3:1. Sedm minut poté Mama Baldé trefil tyčku.

V poslední minutě řádné hrací doby dokázal snížit jeho spoluhráč Abdu Conté, když mu elegantně vrátil míč Iké Ugbo. Následné zakončení dánský reprezentant před brankovou čarou zastavit nedokázal. Kdyby se místo pěti minut nastavovalo deset, s velkou pravděpodobností by tento mač dospěl k zasloužené remíze.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele