14. kolo
06.11.2022 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Dante a Gaëtan Laborde (© AFP)

Nice přehrálo Brest nejtěsnějším možným rozdílem

Les Aiglons potvrdili původní předpoklady a v týdnu postoupili ze skupiny Evropské konferenční ligy, kde bylo soupeřem i Slovácko. Po zápase s Les Pirates prodloužili sérii neporazitelnosti v součtu všech soutěží na šest zápasů, nicméně v tabulce si polepšili o jedinou příčku. Co by za takové umístění dal Bruno Grougi, jehož výběr neopustí předposlední pozici.

Kdo ví, jak by to na stadionu Allianz Riviera dopadlo, kdyby za Kasperem Schmeichelem už ve 2. minutě nezvonilo pouze břevno. Ani Franck Honorat se svou dorážkou neuspěl, protože minul. Mario Lemina zanedlouho vyprodukoval solidní ránu, kterou nakonec Marco Bizot vytěsnil do bezpečí. Další fáze utkání přinesla zklidnění.

Tedy jenom do 26. minuty, ve které si pro změnu oddychla hostující jednička, protože Gaëtan Laborde cílil po centru Jordana Lotomby jenom do tyče. V závěru úvodního poločasu se vzduchem proletěl dánský brankář ve službách jihofrancouzského celku, díky čemuž se po hvizdu rozhodčího Stinata šlo do šaten za bezbrankového stavu.

Po startu druhé pětačtyřicetiminutovky pálil Youcef Atal a Bizot byl nepochybně rád, že mu vypomohla defenziva. Aaron Ramsey nechtěl zůstat pozadu, avšak na svůj pokus z 51. minuty by potřeboval hrát rugby. Neuspěl ani Nicolas Pépé, a tak to na sebe vzala posila z Rennes.Gaëtan Laborde vystřelil zpoza vápna a díky šťastné teči od spoluhráče se míč zastavil v síti - 1:0.

Mahdi Camara chtěl hned po rozehrávce odpovědět, což se mu nepodařilo. V 68. minutě zakončoval Honorat a domácí mohli děkovat Lotombovi, že střelu na poslední chvíli vytěsnil pryč.

Hned poté musel zasahovat Schmeichel. V 81. minutě to zkusil Mathias Pereira Lage a Favreho svěřence zachránila boční síť. Naopak Marco Bizot vychytal jak Nicolase Pépého, tak Hichema Boudaouiho. Jenže co to jeho mančaftu bylo platné, když nikdo z jeho spoluhráčů neskóroval...

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele