3. kolo
27.08.2023 17:05 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Romain Faivre (© AFP)

Lorient na startu sezony překvapuje. Lille odsoudila k debaklu dvouminutovka hrůzy

Fotbalisté Lorientu porazili ve třetím kole Ligue 1 na domácím hřišti Lille 4:1 a jeden z předních týmů posledních let zdolali před svými fanoušky již ve třech duelech po sobě. První letošní prohra Les Dogues se začala rodit již v úvodní desetiminutovce, kdy dvě hrubky v jejich rozehrávce využili postupně Laurent Abergel a necelých 60 vteřin po něm také Julien Ponceau. Po změně stran sice dokázal výsledek korigovat Jonathan David, vyrovnání už ovšem defenziva Les Merlus nepovolila, hosté naopak ještě dvakrát inkasovali.

Ani jeden z celků nepoznal v úvodních dvou střetnutích pachuť porážky a tuto sérii chtěly oba týmy dozajista prodloužit. Lorient k tomu měl výhodu domácího prostředí, kde dokázal Lille již dvakrát v řadě porazit. To ovšem oplývalo velkým ofenzivním potenciálem v čele s kanadským šutérem Davidem, jenž dokázal v minulém ročníku nejvyšší francouzské soutěže vsítit 24 branek.

V úvodu utkání to nebyl severoamerický kanonýr, kdo by ukázal něco ze svého apetitu, nýbrž jeho protihráči. V deváté minutě nejprve vystihl rozehrávku hostů Abergel, který si poradil i tváří v tvář Lucasi Chevalierovi. Jen několik desítek vteřin nato navíc vymetl levou šibenici branky Lille po další zpackané zpětné přihrávce Ponceau a poslal domácí do rychlé dvougólové výhody. Dogy si první nadějnou příležitost vypracovaly až ve 38. minutě, kdy si na centr Edona Zhegrovy naskočil David, kvůli teči jednoho z obránců ale Kanaďan bránu netrefil.

Krátce po návratu z kabin nebezpečně z přímého kopu vypálil Yusuf Yazici, branku Lorientu ovšem přestřelil. Dogy se kontaktního gólu dočkaly v 55. minutě, kdy David zužitkoval famózní průnikový pas Angela Gomese a ranou do pravého dolního rohu rozvlnil síť. Rozdíl jedné trefy vydržel na ukazateli skóre pouhých sedm minut, jelikož rychlý brejk dvojice Abergel a Romain Faivre zakončil druhý jmenovaný parádním lobem. Nenasytná ofenziva domácích neměla dost a po další skvostné kombinaci a dorážce Vincenta Le Goffa mezi nohama Chevaliera dopřála radost fanouškům na Stade du Moustoir počtvrté.

Lorient tak domácí utkání zvládl a udržel si ligovou neporazitelnost. V příštím kole se 3. září utká s Le Havrem, Lille ve stejný den přivítá Montpellier.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele