8. kolo
07.10.2023 17:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Fanoušci Nice (© AFP)

Nováček z Mét fanoušky znovu nepotěšil. Méně využívaný Alžířan posunul Nice na špici

Fotbalisté Nice zvítězili v osmém kole Ligue 1 na půdě Mét 1:0 a v neúplné tabulce se posunuli na první příčku. Nováčka soutěže odsoudil ke druhé domácí porážce v řadě Alžířan Hicham Boudaoui, jenž sporadicky dostal šanci v základní sestavě a ve 14. minutě skóroval po ideálním pasu Melvina Barda před prázdnou bránu. Les Grenats tak po návratu mezi elitu nepotěšili své fanoušky vítězstvím ani na čtvrtý pokus.

Velmi sympatický vstup Mét mezi francouzskou smetánku začal dostávat první trhliny. Nováček soutěže dvakrát v řadě padl, přičemž se mu ani jednou nepodařilo vstřelit gól. Ani tentokrát jej nečekal vůbec jednoduchý úkol. Na jeho hřiště totiž přijelo Nice, které od startu ročníku ještě nepoznalo přemožitele a kromě čtvrtého místa v tabulce se mohlo chlubit také nejlepší obranou v lize.

Orli vlétli do zápasu aktivně a krátce po úvodním hvizdu mohli jít do vedení. Khéphren Thuram vylekal Alexandreho Oukidju nepovedeným centrem, který se snesl na horní tyč. Další příležitostí už hosté nepohrdli a ve 14. minutě se radovali ze zasloužené trefy. Bard předložil míč před prázdnou bránu Boudaouimu, který zblízka jednoduše rozvlnil síť. Vstřeleným gólem se hráči Nice uspokojili a jejich ofenzivní snahy značně opadly. Zároveň pustili více do hry nováčka, který mohl před pauzou srovnat. Dorážku Matthieuho Udola z hranice vápna však na poslední chvíli zblokoval jeden z obránců.

Po změně stran se toho příliš zajímavého na Stade Municipal Saint-Symphorien neodehrávalo a oba brankáři nemuseli řešit žádné nebezpečné situace. Až v 58. minutě měl na kopačce druhý gól Nice Terem Moffi, jenže Oukidja tentokrát změnu skóre nepřipustil. Pojistku mohl přidat i Evann Guessand, ale jeho přízemní střelu vytěsnil alžírský brankář ve službách Mét na rohový kop.

Méty tak favorita z Nice nezaskočily a doma opět padly. V následujícím kole se 22. října střetnou s Monakem, Orli vyzvou o den dříve Marseille.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele