6. kolo
24.09.2023 13:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Habib Diarra (© AFP)

Derby francouzského východu vyhrál Štrasburk. Pevnost Mét dobyl talentovaný odchovanec

Štrasburk si v šestém kole Ligue 1 připsal první venkovní tříbodový zisk sezony, když na půdě Mét vyhrál 1:0. Derby týmů z východního cípu Francie nepotěšilo hlasité fanoušky příliš atraktivní bitvou, která nabídla jen skromné množství vzrušujících akcí. Nejvíce šokující moment pro domácí příznivce přišel sedm minut před koncem, kdy o výhře svěřenců Patricka Vieiry rozhodl 19letý Habib Diarra. Domácí tak ztratili šňůru neporazitelnosti na vlastním stadionu, jež trvala déle než rok.

Méty se mezi francouzskou elitou rozhodně neztrácely, ba naopak. Po pěti odehraných duelech se nováček soutěže nacházel na skvělém sedmém místě a v kolonce proher měl číslo jedna. V posledním kole si dokonce vyšlápl na loňského vicemistra z Lens, kterého porazil 1:0. I Štrasburk předváděl velmi solidní výkony, přesto však v předchozích dvou zápasech zvítězit nedokázal. Zároveň tým z Alsaska čekal na svůj premiérový vstřelený gól na hřišti soupeře v tomto ročníku.

V úvodní čtvrthodině se týmy spíše poznávaly, než aby se tlačily za první brankou zápasu. I když to byli hosté, kteří předváděli o něco smělejší výkon, nakonec si první vážnější situaci připravili domácí Les Grenats. Odražený míč po závaru v pokutovém území však nakonec Koffi Kouao poslal vysoko nad branku. Ve zbytku poločasu si ani jedno z mužstev nevypracovalo další šanci, a do šaten se tak celky odebraly za bezgólového stavu.

Začátek druhé půle výraznou herní změnu nepřinesl, aktéři utkání se více prali o míč na středu hřiště, než o vstřelení úvodní branky zápasu. Čím více čas ubýval, tím více byla na obou týmech znát spokojenost s případnou remízou. Nakonec to byli hosté, kteří zlomili zápas na svou stranu. Až v 83. minutě přišla první střela na branku v podání Alsasanů a hned byla gólová. Diarra nachytal gólmana a propálil ho ranou na bližší tyč.

Méty tak na sérii úspěchů nedosáhly a doma nezískaly ani bod. V dalším utkání se 1. října střetnou s Toulouse, Štrasburk vyzve o dva dny dříve Lens.

Autor: Livesport.cz / Tomáš Kleinhampl

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Škoda. Méty měly povinnost né ubránit svoji pevnost, ale nad hratelným Štrasburkem vyhrát a polepšit si postavení v tabulce. Méty zklamaly své příznivce svojí vlažnou hrou. To si dovolit nesmí! Štrasburk si veze vzácné body ze hřiště kde se běžně nevyhrává. Já vím, že jsou celí šťastní. Ale samo, že jim to přeju. Jen dva ve fr. fotbal soutěži kterým fandím. Proč? Protože oba jsou poblíž něm. hranic. Lotrinsko podlehlo Alsasku. To bylo ostře sledované derby.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele