1. kolo
11.08.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Bafode Diakite (© AFP)

Mladý kormidelník se vítězné premiéry na lavičce Nice nedočkal. Lille zachránilo bod v nastavení

Nice nedotáhlo úvodní klání Ligue 1 do vítězného konce a nakonec pouze remizovalo s Lille 1:1. Domácí měli duel skvěle rozjetý, jelikož už od 19. minuty vedli zásluhou dvou klíčových hráčů loňské sezony - Terema Moffiho, jenž asistoval u gólu Gaëtana Labordeho. "Dogy" se však nevzdaly a v posledních minutách nastaveného času srovnaly. Zachráncem jednoho bodu se stal obránce Bafodé Diakité. Nový 34letý trenér domácích Francesco Farioli si tak bude muset na první výhru ještě počkat.

Nice v průběhu celé letní přípravy bojovalo s matnou ofenzivou. Ani v jednom z pěti přátelských duelů nevstřelilo více než jeden gól, což vedlo hned ke třem porážkám. Nedařilo se ani nejvýraznější posile Jérémiemu Bogovi, křídelníkovi s bohatými zkušenostmi ze Serie A. Zajímavé nováčky ve svém kádru přivítalo i Lille. Jeho řady rozšířili ostřílený stoper Samuel Umtiti či teprve 20letý Hákon Arnar Haraldsson, nejlepší islandský fotbalista loňského roku.

Domácí vstoupili do nového ročníku nažhaveni a v 19. minutě se ujali vedení. Ledabylá rozehrávka ve středu pole vyústila v rychlý protiútok "Orlů", jenž zakončil povedeným dloubákem Laborde. Vzápětí se mohli domácí příznivci radovat znovu, když aktivní Khéphren Thuram krkolomně propasíroval míč do sítě. Celou akci však zhatil odmávaný ofsajd.

Na druhé straně měl první větší šanci na kopačce Jonathan David, gólman Marcin Bulka ale jeho obstřel vytěsnil konečky prstů mimo tři tyče. Další zázračný zákrok vytáhl polský brankář krátce před pauzou, když reflexivně vyrazil střelu Rémyho Cabelly takřka z malého vápna.

V 57. minutě se hnal do zakončení Moffi ve snaze zdvojnásobit náskok svého celku, Lucas Chevalier ale včas vyběhl ze své brány a šanci zlikvidoval. Hosté se tlačili za vyrovnáním, vyložené příležitosti však dlouho nepřicházely. V 69. minutě pálil z úhlu David, Bulka ale působil mezi třemi tyčemi velmi jistě. Svými výkony si řekl o větší vytížení, než se mu zatím za dvě sezony v dresu Nice dostávalo.

Střídající Evan Guessand předvedl o pár minut později dravý únik po pravém křídle, finální přihrávka do pokutového území mu ale nevyšla. "Orli" se v závěru zatáhli až příliš na svou obrannou polovinu a přišel trest. Na centr z přímého kopu si v 94. minutě naskočil Diakité a přesnou hlavičkou stanovil konečné skóre na 1:1.

Otevírací duel nového ročníku francouzské nejvyšší soutěže tak skončil dělbou bodů. Nice se v příštím kole 20. srpna představí v Lorientu, Lille tentýž den přivítá Nantes.

Autor: Livesport.cz / Petr Krištof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele