4. kolo
03.09.2023 17:05 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Terem Moffi (© AFP)

Nice se vymanilo z remízového sevření. Štrasburku se pasivní taktika Vieiry nevyplatila

Nice získalo všechny body až ve čtvrtém kole Ligue 1, když po dominantním výkonu přemohlo Štrasburk 2:0. Po třech remízách v řadě byla motivace pro domácí celek jasná, což se projevilo i na herním projevu. Hosté, vedení bývalým koučem Orlů Patrickem Vieirou, se soustředili primárně na bránění. Neuhlídali však Youcefa Atala, který kvalitní střelou na zadní tyč v nastavení prvního dějství rozhodl. Alsasané tedy i při svém druhém výjezdu nedokázali bodovat ani vstřelit branku.

Fotbalisté, ale i fanoušci Nice, si určitě představovali o mnoho lepší vstup do sezony než tři remízy v řadě. Orly ovšem mohl alespoň z části omlouvat poměrně těžký los, jelikož se už stihli utkat s Lille nebo Lyonem. Naopak Štrasburk prožil povedený start nového ročníku Ligue 1, jelikož hned dvakrát vyhrál a pouze jednou padl. Do karet mu navíc hrál i fakt, že se čtyřnásobným mistrem Francie prohrál naposledy v srpnu roku 2020.

Ve 12. minutě viděli diváci úvodní příležitost. Terem Moffi šikovně obešel obránce, když poslal míč mezi jeho nohy a následně zakončil na bližší tyč. Matz Sels byl však pozorný, a domácí celek tak vybojoval pouze rohový kop. Těsně kolem brankové konstrukce zamířil hlavičkový pokus Hichama Boudaouiho poté, co vyskočil nejvýše ze všech na centr po standardní situaci. Ve 34. minutě se po šťastném odrazu dostal k razantnímu zakončení Sofiane Diop, pravá tyčka týmu z Alsaska následně vibrovala pravděpodobně až do poločasové přestávky. Fantastickou individuální akcí se v nastaveném čase úvodního dějství blýskl Atal. Alžírský reprezentant z hranice pokutového území zatočil míč parádně do boční sítě a zaznamenal pověstný gól do šatny.

Po změně stran nastala pomalejší pasáž hry, ve které diváci neviděli příliš šancí. Kromě častých faulů tak chyběla i potřebná přesnost ve finální části hřiště. Obří příležitost měl až v 67. minutě Moffi. V situaci jeden na jednoho zvolil přehození brankáře. Když už si všichni mysleli, že navýšil náskok domácích, tak se míč pouze odrazil od tyčky pryč. Téměř identická situace nastala o pár minut později. Tentokrát měl Nigerijec u zakončení štěstí na své straně a asistenci si připsal skvělou průnikovou nahrávkou Jean-Clair Todibo. Až do konce duelu bylo pravděpodobnější vidět třetí přesnou trefu domácích nežli kontaktní zásah.

Orli tak domácí utkání ovládli a získali první tři body do tabulky. Oba celky sehrají další duel 17. září. Nice se střetne s PSG, Alsasané svedou bitvu s Montpellierem.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele