7. kolo
01.10.2023 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Fanoušci Nice (© AFP)

Nice otestovalo sílu defenzivy Brestu. Překvapivý šlágr nového ligového lídra nevyprodukoval

Nice na domácím stadionu v sedmém kole Ligue 1 remizovalo s Brestem 0:0, a oba celky tak potvrdily, že je v úvodu sezony zdobí především pevnost obrany. Největší příležitost rozhodnout na šance strohé utkání měl ve 20. minutě Jérémie Boga, pokusem zevnitř vápna však napálil jen břevno. "Piráti" se tak v tabulce posunuli o skóre za první Monako, Orli na svého soupeře nadále ztrácí jeden bod.

Jen málokdo by tipoval, že souboj Nice s Brestem bude zároveň přímou bitvou o čelo ligy. Klíč obou celků k úspěchům představovaly především precizní defenzivy, jelikož se proti sobě postavila mužstva s nejnižším počtem inkasovaných branek v soutěži. Sázkové kanceláře určily za favorita domácí tým, který měl za sebou dvě velká venkovní vítězství nad PSG a Monakem. Brest navíc na stadionu Orlů neslavil zisk tří bodů od roku 1991.

S první útočnou akcí překvapivého šlágru kola se představil hostující Jérémy Le Douaron, svůj výpad z levé strany hřiště ale zakončil do tyče. Ještě nebezpečnější byl ve 20. minutě na druhé straně Boga, který ránu z voleje nasměroval do břevna a z následné dorážky pálil Gaëtan Laborde přesně do gólmanových rukavic. Nadále se herní převahou pyšnili právě hráči Nice, směrem dopředu jim však chyběla odvaha, a do kabin se tak odcházelo za bezbrankového stavu.

A to se nezměnilo ani s poločasovou pauzou. Hráči Brestu, většinu času zataženi v poctivém obranném bloku, nechali Les Aiglons kombinovat daleko od svojí branky. Když se však sami rozhodli zaútočit, často svoji akci dotáhli až do pokutového území domácích, kde ale vždy selhali. Postupem času aktivita hostů před brankou Orlů rostla, v největší šanci ovšem pálil střídající Kamory Doumbia do středu brány přímo na gólmana Marcina Bulku.

Brest tak dotáhl souboj největších překvapení úvodu sezony k cenné remíze. Oba celky se do hry vrátí příští víkend. Nice zamíří 7. října do Mét, "Piráti" o den později přivítají Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele