13. kolo
25.11.2023 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Štrasburk byl za bojovnost odměněn bodem, podzimní šeď Marseille mírnil Clauss

Štrasburk remizoval ve 13. kole Ligue 1 s Marseille 1:1. K bodovému zisku nakročil tým z Alsaska už v šesté minutě, kdy zužitkoval přihrávku zkušeného Kévina Gameira nizozemský útočník Emanuel Emegha. Hosté měli po inkasovaném gólu mírnou převahu, zmohli se ovšem pouze ke srovnání díky trefě Jonathana Clausse. Celek z jihu Francie tak navázal na nevalné podzimní výkony a v tabulce nadále zůstává za očekáváním.

Hráči Marseille mohli být za reprezentační přestávku rádi, jelikož z posledních pěti ligových klání vyhráli pouze jednou, přičemž v minulém kole padli na hřišti Lens 0:1. V tabulce se tak nacházeli až na 10. příčce, což bylo značné zklamání. Náladu si tak Les Olympiens chtěli vylepšit ve Štrasburku. Domácí celek na tom byl výsledkově velmi podobně, jelikož posbíral jen o jeden bod méně. Společně s Lyonem jej ovšem "zdobila" nejhorší ofenziva v lize.

Hosté se dostali již ve čtvrté minutě k zajímavé střele z hranice pokutového území. Přestože Clauss mířil dobře, brankář domácích pokus bez větších problémů vyrazil. O tři minuty později slavil Štrasburk vedení. Gameiro doběhl svůj vlastní vyražený pokus a chytrou přihrávkou pobídl Emeghu, aby skóroval do odkryté sítě Marseille. Matz Sels podržel svůj celek, když si připsal do statistik další zákrok po zakončení Joaquína Correy. Clauss dostal ve 27. minutě šanci na reparát střely z hranice pokutového území. Tentokrát pokus z kopačky obránce krásně zaplaval do sítě a stav duelu byl srovnán. Svěřenci Gennara Gattusa tedy odcházeli do poločasové přestávky o trošku spokojenější.

Po návratu na pažit tempo hry mírně upadlo. Chvíli po hodině utkání se opět prosadili Alsasané. Le Racing využil zmatku v pokutovém území a jeden z jeho hráčů prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Trefa však neplatila, protože situaci předcházel zjevný faul na brankáře. Tlak domácích pokračoval i v 70. minutě. Přesná rána Dilana Bakwy ale zamířila do spojnice a znovu roztříštila gólové plány svěřenců Patricka Vieiry. Přestože měli Olympionici více ze hry, tak duel nepoznal vítěze.

Marseille tak zaváhala na půdě Štrasburku a domů si odvezla jen bod. V následujícím kole se 3. prosince střetne s Rennes, Alsasané změří o dva dny dříve síly s Reims.

Autor: Livesport.cz / Adam Cologna

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele