24. kolo
03.03.2024 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Pierre Lees-Melou (© AFP)

Defenzivní záložník Lees-Melou táhne Brest za senzační účastí v Lize mistrů

Brest vyhrál ve 24. kole Ligue 1 před vlastními fanoušky nad Le Havrem 1:0, a popáté za sebou tak udržel na domácím stadionu čisté konto. Perfektní defenzivní práci svého týmu podpořil krátce po půlhodině hry vítězným zásahem zkušený Pierre Lees-Melou, jenž třetím gólem v posledních čtyřech duelech potvrdil svou skvělou formu. Domácí si triumfem upevnili druhou pozici, přičemž od vedoucího PSG je dělí devět bodů.

Forma Brestu v nejvyšší francouzské soutěži stále neutuchala. Druhý nejlepší celek neprohrál v lize už 12 zápasů v řadě, přičemž při posledních dvou výhrách ani jednou neinkasoval. To určitě nepřidávalo na náladě hráčům Le Havru, kteří se naopak trápili a po třech porážkách po sobě se začali přibližovat sestupovému pásmu.

Hned zkraje prvního dějství se k akrobatickému zakončení propracoval André Ayew, ale svým odvážným pokusem pozdravil pouze diváky v ochozech. Snaha hostujícího celku neuvadala ani po půlhodině hry. Kenny Lala odvrátil míč jen ke Christopheru Operimu, a ten tvrdou ranou nártem z levého rohu pokutového území málem trefil míč pod břevno. Nováčka soutěže mohly nevyužité příležitosti nakonec mrzet. Kvalitní práci u brankové čáry odvedl Mathias Pereira Lage, jenž se šikovně vymanil z obklíčení a následně předložil balon Lees-Melouovi, který se s ničím nerozpakoval a tvrdě jej napálil za záda Arthura Desmase.

Krátce po změně stran táhl rychlý protiútok po pravé straně Hugo Magnetti. Na konci svého výpadu předložil míč na úroveň penalty Mahdimu Camarovi, ale ten vyprodukoval pouze málo razantní střelu přímo do rukavic Desmase. Na druhé straně se předvedl střídající Josué Casimir, když zpětnou přihrávkou našel Oualida El Hajjama. Marocký fotbalista však pálil pouze doprostřed branky, kde byl připravený Marco Bizot. O chvíli později propadl ve středu pole Brendan Chardonnet, nicméně jeho zaváhání odmítl potrestat Ayew, jenž v běhu zamířil jen pár čísel od vzdálenější tyče.

Brest tak doma skvělou formu neztratil a na své konto si připsal další tři body. V následujícím kole se 9. března střetne s Lens, Le Havre změří o den později síly s Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele