26. kolo
17.03.2024 13:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Éric Roy (© AFP)

Nejlepší obrana v lize udržela hladové Dogy na uzdě, Lille obral o výhru host z Interu

Lille v důležitém zápase 26. kola Ligue 1 remizovalo na hřišti Brestu 1:1. Domácí celek se mohl před utkáním chlubit nejlepší obranou v celé soutěži, která soupeři dlouho odolávala. Nakonec ale neuhlídala kanonýra Jonathana Davida, jenž po hodině hry vsítil už svůj 15. gól v letošním ročníku. Dogy však hubený náskok udržet nedokázaly, jelikož v 80. minutě vyrovnal host z Interu Milán Martín Satriano. Čtyřnásobný francouzský šampion se sice ziskem bodu posunul na čtvrtou příčku, na druhé Piráty ovšem stále ztrácí pět bodů.

O uplynulém víkendu sice Brest prohrál v Lens, stále však platilo, že žádný z týmů nezískal za posledních 10 kol více bodů. Na průběžně druhou příčku ho dovedl i fakt, že před vlastními fanoušky už v pěti po sobě jdoucích ligových kláních neinkasoval. Lille, v jehož útoku už zase zářil David, si muselo dávat pozor na Pierra Lees-Meloua, který rozhodl o dvou nejčerstvějších domácích výhrách Pirátů.

Ostře sledovaný zápas začal aktivněji domácí celek. Hned v první minutě se do náběhu za obranu dostal Mahdi Camara, jehož zpětný pas našel Huga Magnettiho, ten však svým pokusem o několik decimetrů minul pravou tyč. Krátce před půlhodinou hry byl ještě blíže ke trefě Romain Del Castillo, jenž vyslal tvrdou přízemní střelu z hranice vápna. Ta sice mířila za záda Lucase Chevaliera, ke smůle domácích fanoušků ale skončila pouze na brankové konstrukci.

Do druhé půle vstoupili lépe hráči Lille. Velmi zajímavou ranou se připomněl Nabil Bentaleb, gólman Marco Bizot však jeho pokus kontroloval. Na druhé straně se o chvíli později položil do obětavého zakončení Satriano, jenže ani jeho hlavička z malého vápna úvodní branku nepřinesla. Skóre se tak přepisovalo až v 67. minutě, kdy se míče na hranici šestnáctky zmocnil David. Kanaďan se po rychlém převzetí balonu rozhodl pro úspěšnou střelu po zemi, která nakonec prošla pod nohama bránícího hráče Brestu až do sítě. V 80. minutě ale odvedl obrovskou práci ve vápně hostů Kenny Lala, díky jehož důrazu vyrovnal dobíhající Satriano.

Lille tak stejně jako při předchozích třech návštěvách tohoto stadionu nezvítězilo, získalo však alespoň bod. V příštím kole přivítá 29. března Lens, Brest se představí o dva dny později v Lorientu.

Autor: Livesport.cz / Filip Adamec

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele