15. kolo
09.12.2023 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Youssouf Fofana (© AFP)

Monaku k výhře v Bretani pomohla trefa neukázněného Brazilce. Rennes přesilovku nezúročilo

Fotbalisté Monaka porazili v 15. kole Ligue 1 domácí Rennes 2:1 a přiblížili se vytoužené první pozici na rozdíl tří bodů. Knížata k vítězství nasměroval krátce po změně stran pohodlnou přízemní ranou brazilský bek Vanderson. Střelec úvodního gólu sice svému týmu utkání zkomplikoval, když uviděl druhou žlutou kartu, jeho spoluhráči ale ani v oslabení o vítězství nepřišli. Rozdílovou trefou tak byla nakonec branka Youssoufa Fofany. Tým z Bretaně další porážkou prohloubil výsledkovou krizi, když sedmý z posledních osmi ligových duelů nedotáhl do zdárného konce.

Monako dokázalo napravit pětigólový debakl od PSG, když v minulém duelu porazilo doma Montpellier. Knížata se tak stále držela v první trojce i přesto, že jejich forma nebyla ideální. Problémy jim dělaly především zápasy na hřištích soupeřů, kde od startu sezony zvítězili jen jednou. Tentokrát přijeli červenobílí na půdu Rennes, od kterého se po 14 odehraných kolech očekávalo mnohem více než pouhé tři výhry a 12 místo v tabulce.

Proti Monaku to byl ale právě domácí celek, který mohl jako první skóre otevřít. V 11. minutě zakončoval po rohu Arthur Theate, jeho hlavička ale směřovala těsně nad branku. Monako mohlo z kopačky Aleksandra Golovina zahrozit v 19. minutě, avšak ruský záložník poslal přímý kop z hranice vápna nad branku. Další možnost si vytvořil opět domácí celek, když poslal vysoký centr do pokutového území Ludovic Blas. Amine Gouiri však hlavičkoval těsně vedle pravé tyče. V závěrečných minutách první půle se sice dostal monacký celek do tlaku, při jediné závažnější příležitosti ale pálil Florin Balogun přesně na gólmana Steva Mandandu.

Tempo Monaka však neopadlo ani po změně stran a tentokrát už se knížecí klub mohl radovat. V 51. minutě našel po zmatku ve vápně Balogun přesnou přihrávkou osamoceného Vandersona, který střelou k levé tyči otevřel střeleckou listinu. Ani to však atraktivitu utkání příliš nepozvedlo. Střelecky aktivnější sice bylo Rennes, mnoho starostí ale hostujícímu gólmanovi dlouho nenadělalo a to i přesto, že svůj tým osabil po druhé žluté kartě Vanderson. Velkou možnost vyrovnat měl hlavičkující Theate, gólman se však proti jeho hlavičce vytáhnul. Naopak i v oslabení stvrdil vítězství hostů střelou zpoza obránců Fofana. Na konečném rozdělení bodů tak nic nezměnila ani pozdní penalta, kterou proměnil Benjamin Bourigeaud.

Knížata tak v Bretani potvrdila roli favorita a získala tři body. V následujícím kole na ně bude 15. prosince čekat Lyon. Rennes změří o dva dny později síly s Toulouse.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele