5. kolo
16.09.2023 17:00 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Désiré Doué v souboji s Yusufem Yazicim (© AFP)

Gólovou přehlídku obránců završil útočník Salah. Rennes s vypětím všech sil zůstalo neporaženo

Hráči Lille remizovali v pátém kole Ligue 1 na půdě Rennes 2:2. Úvodním střelcem hostujícího týmu se stal teprve 17letý stoper Leny Yoro, který si svůj gólový účet mezi francouzskou smetánkou otevřel efektní ranou v voleje. Ofenzivní choutky obranné řady Dog podtrhnul po změně stran Bafodé Diakité. Tým z Bretaně se však s premiérovou prohrou v ročníku nehodlal smířit a po brance Ibrahima Salaha ze samotného závěru přece jen dokončil povedený comeback, díky němuž remizoval již počtvrté v řadě.

Ačkoliv domácí celek zatím v letošní sezoně na rozdíl od svého soupeře nepoznal chuť porážky, nacházel se v tabulce za ním. Mohl za to fakt, že červenočerní po skvělém startu, kdy pěti góly zneškodnili Méty, nastřádali v následujícím průběhu pouze remízy, včetně ztráty s nováčkem z Le Havre. Dogy se zatím mohly spoléhat především na výkony před vlastními fanoušky, kde zvládly oba zápasy vítězně a s nulou v zádech.

Červenočerné hned od začátku nabudila domácí kulisa a svými rychlými náběhy po stranách dostávali svého soupeře pod tlak. První vážnou šancí se paradoxně prezentoval tým ze severu Francie, když Rémy Cabella z hranice pokutového území tvrdou ranou prověřil Steva Mandandu. Cabella byl následně u zrodu další akce, která již skončila úspěšně. Na jeho překvapivý oblouček ze standardní situace si naběhl teenager Yoro a perfektním volejem ze záklonu uklidil balon mezi tři tyče.

Krátce po změně stran mohl po přesném nákopu Lucase Chevaliera navýšit vedení svého týmu Jonathan David, ale jeho pohotovou střelu z ostrého úhlu vykopl Mandanda na roh. O pár minut později se francouzský gólman zaskvěl znovu, tentokrát proti pokusu Yusufa Yaziciho. V 62. minutě však ani on nedokázal zabránit dorážce Diakitého, který pohodlně zakončil do odkryté branky. Naději pro Les Rennais následně vykřesal svou premiérovou trefou v nejvyšší francouzské soutěži obránce Lorenz Assignon. Ten využil špatného výkopu Chevaliera, předvedl všem své parádní zrychlení a technicky dokonalým lobem rozvlnil síť. V samotném závěru se přece jen domácí kýženého vyrovnání zásluhou tečované střely Salaha dočkali.

Rennes tedy opět pouze remizovalo a připsalo si již čtvrtou dělbu bodů v řadě. Jeho dalším soupeřem bude 24. září Montpellier, zatímco Lille o dva dny později přivítá Reims.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele