18. kolo
13.01.2024 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Stade Rennes (© AFP)

Jindy pevná obrana Nice nezastavila v Bretani nápor ofenzivy Rennes

Rennes využilo v 18. kole Ligue 1 domácího prostředí, ve kterém překvapivě porazilo Nice 2:0. Vítěznou branku si již po půlhodině hry připsal Benjamin Bourigeaud, jenž proměnil nařízenou penaltu. Krátce po změně stran na něj navíc navázal Arnaud Kalimuendo pyšnící se skvělou formou, když zaznamenal čtyři přesné trefy v posledních třech zápasech. Hosté tak teprve potřetí v ročníku inkasovali více než jeden gól a na dálku dali šanci první Paříži se zase o něco více vzdálit v čele soutěže.

Nice vstupovalo do prvního utkání nového roku jako druhý nejlepší tým Francie se ztrátou jen pěti bodů na PSG. Orli chtěli i ve druhé fázi sezony pokračovat především ve skvělé defenzivní práci, která je zdobila od startu sezony. Nejlepší obranu v celé lize chtěli překonat hráči Rennes, kteří odčinili tři ztráty v řadě v posledním střetnutí s Clermontem, jehož porazili 3:1.

Do první příležitosti se v 17. minutě dostal domácí záložník Bourigeaud, proti jehož tvrdé ráně z hranice šestnáctky musel zasahovat Marcin Bulka. Polský brankář si další úspěšný zákrok připsal také o několik chvil později, když po zemi pálil Martin Terrier. Les Rennais v úvodní půlhodině doslova roztrhali papírové předpoklady a druhý celek nejvyšší francouzské soutěže jasně přehrávali.

Ve 31. minutě navíc dostali po nedovolené hře rukou výhodu pokutového kopu, který nekompromisně proměnil Bourigeaud. Krátce nato mohlo být opět vyrovnáno, hlavičku Evanna Guessanda ale pohotovým skokem zneškodnil Steve Mandanda.

Krátce po návratu na trávník si domácí pojistili vedení druhým gólem, o který se po skvělém náběhu za obranu postaral Kalimuendo. Po hodině hry musel být znovu ve střehu Mandanda, neboť jej z pravé strany pokutového území nebezpečně prověřil Alexis Claude-Maurice. Další příležitost ke snížení si Orli vytvořili v 81. minutě, Guessand ovšem z dobré pozice hlavičkoval jen nad břevno. Více zajímavých šancí už v Roazhon Parku k vidění nebylo.

Rennes tak na pevnou obranu Nice vyzrálo a doma získalo tři body. V následujícím kole se 26. ledna střetne s Lyonem, Orli vyzvou o den později Méty.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele