10. kolo
29.10.2023 17:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Lebo Mothiba (© AFP)

Rennes si do seznamu zbytečných ztrát připsalo další položku. Štrasburk v Bretani vydřel bod

Fotbalisté Rennes remizovali v 10. kole Ligue 1 na svém hřišti se Štrasburkem 1:1. V zajímavém duelu, ve kterém se oba celky snažily prezentovat ofenzivní hrou, otevřel skóre svým prvním letošním ligovým gólem Adrien Truffert. Pro francouzského obránce šlo teprve o pátou ligovou trefu v kariéře, tři body za ni však domácí nezískali. Tým z Alsaska totiž zásluhou Leba Mothiby v závěru duelu vyrovnal a utnul svou třízápasovou sérii porážek.

V roli favorita vstupovali do utkání domácí fotbalisté, kterým se na vlastním hřišti poměrně dařilo, když zde v probíhajícím ročníku nestačili pouze na silné PSG. I přesto se tým z Bretaně pohyboval jen ve středu tabulky a se ztrátou jednoho bodu mu na záda dýchal Štrasburk. Ten však v předchozích třech zápasech nezískal ani bod a vstřelil jediný gól. Na půdě Rennes navíc prohrál sedm z posledních osmi duelů.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí. Již v sedmé minutě se hezky uvolnil a zakončil Arnaud Kalimuendo, k jeho smůle však střela proletěla těsně nad břevnem. Hosté se připomněli vzápětí, když si po krásném centru naskočil na hlavičku Emanuel Emegha, skvělým zákrokem se ovšem blýskl Steve Mandanda. Ve 23. minutě šlo Rennes do vedení, když se náramně z voleje trefil Truffert. Těsně před přestávkou zahrávali hosté nebezpečnou standardku, vytěžit se jim z ní však nic nepodařilo, a tak odcházeli do šaten s jednogólovou ztrátou.

Hned z první akce druhého poločasu mohl Le Racing srovnat. Angelo nicméně nedokázal po hezké nabídce Dilaneho Bakwy dopravit balon do sítě. V 63. minutě kroutil svůj přímý kop na zadní tyč kapitán domácích Benjamin Bourigeaud, výborný zákrok ovšem vytáhl Matz Sels. Chvíli poté mohl vyrovnat Kevin Gameiro, jeho volej zpoza pokutového území ovšem proletěl těsně kolem levé tyče. V 81. minutě se však hosté přece jen dočkali, když se ve vápně k dorážce dostal Mothiba a bez problémů uklidil míč do brány. V závěru mohl rozhodnout Ibrahim Salah, jeho střela však mířila pouze doprostřed na připraveného Selse.

Utkání tak skončilo nerozhodně a oba celky se o body podělily. Rennes se v příštím kole 5. listopadu představí na hřišti Nice, zatímco Štrasburk přivítá ve stejný den Clermont.

Autor: Livesport.cz / David Pěchouček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele