11. kolo
05.11.2023 15:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Nabil Alioui v souboji s brankářem Guillaumem Restesem (© AFP)

Bayo dotáhl Le Havre k první venkovní výhře. Dallingovo vykoupení k bodu nevedlo

Hráči Le Havre zvítězili v 11. kole Ligue 1 na hřišti Toulouse 2:1. Na sklonku prvního dějství nejprve znepokojil domácí publikum neproměněnou penaltou Thijs Dallinga, jenž ovšem své zaváhání po změně stran napravil a poslal svůj tým do vedení. Střelecky utrápení hosté ukončili čtyřzápasové čekání na přesný zásah v 78. minutě, kdy vyrovnal Mohamed Bayo. Stejný hráč navíc v nastaveném čase vstřelil další gól a zařídil celku z Normandie první vítězství na hřišti soupeře v rámci aktuálního ročníku.

Cesty Le Havru a Toulouse byly v průběhu let často rozděleny jedním patrem v hierarchii francouzského fotbalu, a i kvůli tomu klub z Normandie čekal na výhru ve vzájemném duelu dlouhých 30 let. Od roku 1993 se celky utkaly v ligové soutěži celkem 10krát a v šesti případech brali všechny body Les Violets. Ti sice byli v očích bookmakerů favority i tentokrát, pohled na tabulku však sliboval spíše vyrovnanou bitvu.

Už po pěti minutách hry zahrozili po pohledné kombinaci domácí a k otevření skóre jim scházela jen větší přesnost v zakončení Dallingy, jenž zamířil vedle pravé tyče. Rušno bylo zanedlouho i na druhé straně, když z velké dálky napřáhl Abdoulaye Touré a konečky prstů zasahoval Guillaume Restes. Ještě zajímavější byla hlavička Logana Costy, která dokonce orazítkovala levou tyč. Po divokém úvodu se hra lehce zklidnila a další příležitost byla k vidění až ve 37. minutě, kdy k pravé tyči vystřelil Bayo. Brankář Toulouse byl ovšem včas na správném místě a míč vyrazil na rohový kop. V závěru první půle odpískal hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím pokutový kop pro Les Violets, který však trestuhodně zahodil Dallinga.

Krátce po návratu na hřiště vypálil nebezpečně po zemi Loïc Nego, připravený byl ale opět domácí Restes. O první gól zápasu se tak za malou chvíli postarali fotbalisté Toulouse. Přízemní centr Cristiana Cásserese našel na hranici malého vápna osamoceného Dallingu, jenž odčinil penaltové zaváhání a skóroval. Obdržená branka však Le Havre nepoložila a po několika náznacích šancí bylo vyrovnáno v 78. minutě. Skvělou individuální akci v šestnáctce soupeře zakončil sám Bayo, jenž i s přispěním levé tyče dostal balon za záda Restese. Když už se zdálo, že utkání skončí dělbou bodů, prosadil se znovu Bayo. Guinejský útočník si uvnitř pokutového území našel odražený míč a nechytatelnou střelou dokonal obrat hostů.

První vzájemný souboj hraný v rámci Ligue 1 od roku 2009 tak skončil výhrou Le Havru. Ten v příštím kole 11. listopadu přivítá Monako, Toulouse se o den později představí v Lille.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele