8. kolo
20.10.2024 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavující kapitán Jubal (© ARNAUD FINISTRE / AFP)

Remeš po šesti zápasech prohrála. Auxerre bylo o jednu branku lepší

Svěřenci Christopha Pélissiera rozhodně do tohoto klání nevstupovali v roli favorita. V předchozích sedmi kolech sesbírali šest bodů, tedy o více než polovinu méně než Les Rouges et Blancs. Nakonec slaví třetí vítězství, přestože si Jubal Júnior dovolil neproměnit penaltu.

Nestává se často, aby byla žlutá karta k vidění hned v úvodní minutě, nicméně Valentin Atangana Edoa si ji za ostrý faul na Hameda Traorého zasloužil. Sudí Batta s kolegy u videa ještě přezkoumával, jestli by neměl vytáhnout červenou, nicméně nakonec se nevylučovalo. První pokus patřil Marshallu Munetsimu, ale protože byl zablokovaný, mohl Donovan Léon zůstat v klidu.

V 7. minutě hlavičkoval Florian Ayé do náruče Yehvanna Dioufa, který zkrotil i následnou Traorého navštívenku. Po čtvrt hodině hry byl faulován Teddy Teuma. Rozehrávky standardní situace se chopil Gaëtan Perrin. A protože v malém vápně našel Sinalyho Diomandého, mohla se většina diváků a divaček na stadionu začít radovat - 1:0.

Ve 23. minutě fauloval pro změnu za žlutou kartu Hamed Traoré. Z přímého kopu to následně zkusil Amine Salama, avšak skóre se neměnilo. Ve 35. minutě Perrin pořádně vyprášil Dioufovy rukavice. Následně si Aurélio Buta nevšimnul dobíhajícího Traorého, jehož tudíž při snaze o odkop ve vlastním pokutovém území fauloval. Jubal Júnior pokutový kop zahrál tak mizerně, že muži v rukavicích stačilo na pomalý balon si jenom počkat.

Do konce první půle byly k vidění ještě tři šance. Zvláště ta v podání aktivního Traorého rozhodně měla gólové parametry, avšak nakonec letěla těsně mimo. Sedm minut po startu druhé půle se už reprezentant Pobřeží slonoviny dočkal, jelikož byl při Mensahově centru za obranu o krok rychlejší než gólman Remeše - 2:0.

Tohle už pro AJA vypadalo hodně nadějně, obzvláště když si domácí počínali v defenzivě velmi pozorně. Až do páté nastavené minuty, kdy svou druhou velkou příležitost v zápase proměnil Keito Nakamura. Japonský forvard zblízka uklidil na místo určení centr od svého krajana Junyy Itoa - 2:1. Víc toho už ovšem Elsnerova skvadra nestihla.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele